KADININ KÜLTÜRE KATKISI KAĞITHANE'DE KONUŞULDU
- İstanbul Gündemi
- 07.03.2015 - 23:08
‘Kültürün Taşıyıcı Kadın’ panelinde siyasetten, edebiyata, sanattan, yeryüzünün farklı coğrafyalarına kadar geniş bir perspektifte; kadının kültürün oluşmasındaki katkıları anlatıldı.
Kağıthane Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen panelde, kadının kültüre olan katkısı konuşuldu. Kağıthane Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadının kültürün oluşmasındaki katkılarını konu alan ‘Kültürün Taşıyıcı Kadın’ paneli düzenledi.
Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlen panele Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, AK Parti Kağıthane Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, Kağıthane Kadın Meclisi Başkanı Nuran Sevinç, Kağıthane Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları yönetici ve üyeleri ile çok sayıda Kağıthaneli kadın katıldı.
Edebiyatta, sanatta, siyasette ve hayatın her alanında kadının yeri...
Moderatörlüğünü Gazeteci- Yazar Emine Uçak Erdoğan’ın yaptığı panele; Edebiyatçı-Yazar Yıldız Ramazanoğlu, Yeryüzü Doktorları 2. Başkanı Dr. Havva Sula ve ressam Hülya Yazıcı konuşmacı olarak katıldı. Panelde kadının geçmişten bugüne taşıdığı dünya mirası ve kültürlerin oluşmasında üstlendiği rol anlatılırken, Anadolu coğrafyasında ve İslam Dünyası’ndaki yeri konuşuldu. Siyasetten edebiyata, sosyal yaşamdan dünyanın farklı coğrafyalarında kadını konu alan panelde konuşan Sula, Afrika ülkelerinde bulunduğu sırada oluşturduğu arşivinden bir sunum yaptı.
Yoğun katılımla gerçekleşen programda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, eşi Fatma Kılıç’a bugün adına çiçek takdim etti. Sosyal çalışmalarda gönüllü olarak gösterdiği özveri ve yaşamın her anında kendisinden desteğini esirgemeyen eşi Fatma Kılıç’a teşekkür eden Başkan Kılıç, panel öncesi yaptığı konuşmada bütün kadınların gününü kutladı.
Kadınların sivil toplum kuruluşları içerisinde gösterdiği aktif başarıya dikkat çeken Başkan Kılıç, Türkiye’nin sosyal çalışmalarda aktif olduğunu söyledi. Dünyada karşılıksız en çok yardım yapan ülke olarak Türkiye’yi işaret eden Başkan Kılıç, bütün hak arayışlarında gerçekçi ve samimi olunmasının önemli olduğunu söyledi.
‘Gerçekçi olalım, gönülden, kalpten olalım.’
Kadın hakları konusunda samimi yaklaşımda bulunmayanların çifte standart uyguladığını söyleyen Başkan Kılıç, ‘Kadın haklarını savunan kimi insanların çifte standartı bizleri gerçekten çok üzüyor. Gerçekçi bir şekilde kadın hakları savunucusu olalım, gerçekçi bir şekilde insan haklarının savunucusu olalım, gerçekçi bir şekilde çevreye sahip çıkalım ve hayvan haklarının savunucusu olalım. Gerçekçi olalım, gönülden, kalpten olalım. Türkiye bu anlamda oldukça önemli mesafeler aldı. Kadın erkek eşitliği diye dünyada konuşuluyor ama Türkiye bunun çok ilersine geçmiş durumda. Yapılan anayasa değişikliğiyle kadına pozitif ayrımcılık anayasaya yerleştirildi.’ şeklinde konuştu.
Edebiyat ve Kadın, Siyasi Kültür ve Kadın, Yeryüzünden Kültür ve Kadın Hikayeleri, Sanatın Taşıyıcı Kadın gibi konu başlıklarının yer aldığı panelde, siyasetten, edebiyata, sanattan, yeryüzünün farklı coğrafyalarına kadar geniş bir perspektifte; kadının kültürün oluşmasındaki katkıları anlatıldı.
Yorum Yazın