Dolar 34,1012
%0.25
Euro 38,1192
%0.17
Altın 2.876,580
%1.67
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kabine üyeleri de sandığa gitti!

Kabine üyeleri de sandığa gitti!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kabine üyesi bakanlar oyunu kullandı. Bazı bakanlar memleketlerinde, bazıları ise milletvekili seçildikleri illerde sandık başına gitti.

  • İstanbul Gündemi
  • 29.05.2023 - 15:29

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Bakanı Murat Kurum İstanbul'da, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şanlıurfa'da, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'da, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir’de, Ticaret Bakanı Mehmet Muş Samsun’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa’da, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise Ordu’da oyunu kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer oyunu Ordu Altınordu ilçesi Vakıfbank Ortaokulu’nda kullandı. Özer, “Bugün sandıklar millet dışarıdan dayatmaları değil, inşallah kendi iradesini tecelli ettirecek ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inanıyorum ki bu Türkiye Yüzyılı vizyonu ile yeni bir açılımla, emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hürriyet Şehit Bakım Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu’nda oyunu kullandı. Varank, "Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyoruz. ‘Bir oydan ne olur’ dememek lazım. Mutlaka sandığa giderek, vatandaşlık görevlerini yerine getirsinler" şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, kinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için saat 11.30'da Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu'nda 1039 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Atatürk Lisesi’nde oy kullandı. 28. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimleri’nde İzmir milletvekili olarak seçilen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Halkımız akın akın sandıklara koşuyor" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eşi Hülya Çavuşoğlu ile oyunu  Alanya ilçesi Türkler Mahallesi'ndeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'nda kullandı. Çavuşoğlu, “Daha önce başkanlık sistemi ya da Anayasanın böyle bir maddesi olmadığı için ilk defa ikinci tura kaldı. Halkımızın taktiri bu yönde oldu. İkinci tura iyi hazırlandık, tüm adaylar çalıştı. Demokratik olgunluk içerisinde geçen birinci tur, tüm dünyaya da bir ders verdi” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2’nci turunda oyunu Şanlıurfa’da kullandı. Bakan Bekir Bozdağ, "Seçimimiz milletimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda oyumu milletimizin ve ülkemizin geleceği için, huzur, güven, refah ve istikrarı için kullandım. Hayırlı olsun diliyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Dobruca Ortaokulu’nda kullandı. Eşi Hamdiye Soylu ile birlikte sabah saatlerinde okula gelen Soylu, " İnşallah ülkemiz bugüne kadar olduğu gibi bugün de demokratik bir olgunlukla bütün demokrasinin kurallarıyla beraber bu seçimi tamamlayacak” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti 1. Bölge’den Milletvekili seçilen Murat Kurum, 13’üncü Cumhurbaşkanı seçimlerinde oyunu TEB Ataşehir Ortaokulu'nda kullandı. Bakan Kurum, "Yine demokratik bir olgunlukta tüm vatandaşlarımızın katılım sağlayacağı 14 Mayıs’ta olduğu gibi bir seçimi yaşama arzusuyla biz de oyumuzu kullandık. Seçimimiz inşallah ülkemize, milletimize, 780 bin kilometre kare vatan toprağımıza, tüm dünyaya hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.