Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti’de sular durulmuyor! İbrahim Özkan’ın yeniden grup başkanvekili seçilmesi ortalığı karıştırdı!

İYİ Parti’de sular durulmuyor! İbrahim Özkan’ın yeniden grup başkanvekili seçilmesi ortalığı karıştırdı!

İYİ Parti’de sular durulmuyor! İbrahim Özkan’ın yeniden grup başkanvekili seçilmesi ortalığı karıştırdı.

  • İstanbul Gündemi
  • 13.12.2023 - 21:52
  • Güncelleme: 13.12.2023 - 22:13

İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İYİ Partili İbrahim Özkan’ın tekrar Grup Başkanvekili olarak seçilmesi ortalığı karıştırdı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, kararı alan meclis üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istemesi üzerine Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, politika gündemini sarstı. Özkan’ın yeniden Grup Başkanvekilliğine seçilmesi nedeniyle bir açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, “İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez” diyerek, kararı alan meclis üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildiğini bildirdi.

 

AKŞENER’İN İSTEĞİ ÜZERİNE İSTİFA ETMİŞTİ

İBB İyi parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda İBB İyi Parti Grup başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" demişti.

 

İL BAŞKANI'NDAN KARŞI HAMLE 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in isteği üzerine partiden istifa eden İbrahim Özkan, bugün partililerin oyuyla yeniden İBB Grup Başkanvekili seçildi. İBB İYİ Parti meclisi üyeleri bugün meclis grup odasında alınan kararla 'Oy Çokluğu' ile Akşener'in isteğinin tersine hamle yaptı ve İBB Grup Başkanvekili olarak yeniden İbrahim Özkan'ı seçti. Bu kez devreye İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun girdi. Başkan Coşkun, Özkan'ı yeniden başkan seçen partililerin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu. 

“KABUL EDİLEMEZ”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir. Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez. Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir.”

 

Göksenin AKTAŞ İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.