Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İstanbul’un ekmek üretimi artacak

  • İstanbul Gündemi
  • 26.07.2022 - 11:46

Türkiye’nin ilk ‘ekşi maya ekmek üretim tesisi’ unvanını taşıyan, toplam ‘normal ekmek’ üretim kapasitesini 1,5 milyondan 1,8 milyon adete çıkaran ve 110 milyon Euro’luk bir yatırımla tamamlanan fabrikanın açılışı; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ve İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile İsvan ailesinden Nurhan ve Orhan İsvan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Bizim ahdımız bu. Bunu yapacağız”

“Bir ahtım var. Ve onu her ortamda dillendirdim: Bizim belediye başkanlarımızın görev yaptığı yerde, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecekti. Bunu, Allah nasip eder, milletin oylarıyla göreceksiniz bütün Türkiye‘de gerçekleştireceğiz. Her evde huzurun, her evde bereketin, her evde sevginin, saygının, hoşgörünün olduğu bir iklimi Millet İttifakı olarak yaratacağız. Bizim ahdımız bu. Bunu yapacağız. Kavgasız bir toplum, kendi içinde barışık bir toplum. Herkesin inancına, herkesin kimliğine saygı duyulduğu bir toplum. Herkesin yaşam tarzına saygı duyduğumuz bir toplum. Bunu yaratacağız. Beraber yapacağız. Demokrasi içinde yapacağız. Sevgi içinde, hoşgörü içinde yapacağız. Kinden, öfkeden, intikam duygusundan uzaklaşarak yapacağız. O duyguları ruhumuzdan söküp atacağız. Ayrıştık biliyorum. Kavga eden bir toplum haline geldik; onu da biliyorum. Kadın cinayetlerinin arttığını da biliyorum. Yoksulluğun derinleştiğini de biliyorum. Ama Sayın Başkan, ‘Asla biz umutsuz değiliz’ dedi. Bütün baskılara rağmen umudu büyütüyoruz. Aynı umudu Türkiye sathında da büyüteceğiz. Aynı umudu güçlendireceğiz. Herkesin emin olmasını isterim.”

“İstanbul‘a hizmet etmek, aynı zamanda Türkiye‘ye hizmet etmek demektir”

“İstanbul‘a hizmet etmek, aynı zamanda Türkiye‘ye hizmet etmek demektir. Çünkü, 80 ilin bileşkesi, 81’nci ilde, yani İstanbul‘da zaten kucaklaşıyor. 80 ilden gelen yurttaşlarımız burada. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul. Kadim bir şehir. Taşı toprağı bereketli, altın diye tanımladığımız bir kent. Dolayısıyla bu kente hizmet etmek, olağanüstü güzel bir görev. Aynı zamanda verdiğiniz her hizmeti takdir etmek için de sadece siyasetçilerin değil, bu kentte ve İstanbul‘da değil, Türkiye‘de yaşayan herkesin de size bir anlamda gönül dolusu teşekkür etmesi lazım. Bunu da açık yüreklilikle ifade etmek isterim.”

Ekrem İmamoğlu: “2021 yatırım bütçemizi bu yıl tam olarak ikiye katladık”

“Biz hem demokrat hem sosyal adaletçi ve de yatırımcı bir belediyeyiz” diyen İmamoğlu, “Bizim kamusal makamlara gelişimizin en temel amacı; hizmet üretmek, yatırım üstüne yatırım yapmaktır. İlk günden beri, 16 milyonun yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyor, ortak aklı harekete geçiriyor ve hizmet veriyoruz. Bu aziz milletin tek kuruşunu asla israf etmeden, yıllarca ihmal edilmiş sorunların çözümüne odaklanıyor, bu şehirde ihanete son verecek kalıcı adımlar atıyoruz. İşte bu nedenle, İBB’nin 2022 yılı bütçesinin yüzde 42’sini yatırımlara ayırdık. Bir başka ifadeyle, 2021 yatırım bütçemizi bu yıl tam olarak ikiye katladık.”

“Son 3 yıldır bu şehirde sosyal adalet ve sosyal yardımlar, kesinlikle hak temelli yapılıyor”

“En zor anında halkımızın yanında olma sorumluluğumuzu asla unutmuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaptığımız çeşitli kalemlerdeki ayni veya nakdi yardımları da bizden önceki dönemlere göre yaklaşık olarak 5 katına çıkardık. Bir başka ifadeyle, giderlerimizin yüzde 9,4’ünü ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için kullanıyoruz” bilgilerini paylaştı. Türkiye’deki yerel yönetimlerin toplam yatırımlarının 4’te 1’e yakınını tek başına İBB olarak kendilerinin yaptığının altını çizen İmamoğlu, şöyle konuştu: “‘Adil İstanbul’ vizyonumuzun öznesi, insan. Ama sadece bize oy veren insan değil. Bize oy veren, vermeyen, bu ülkede yaşayan herkes. Yüzbinlerce çocuğumuzun süte ücretsiz ulaşması, bu yüzden bizim için çok önemli. Binlerce aileye nakit desteği ve alışveriş yardımı vermek; üniversite öğrencimize eğitim desteği sunmak; ilkokul çağındaki çocuklarımıza tablet dağıtmak; yardım kolilerimizle, yeni doğan paketlerimizle hep ihtiyacı olanın, zorda kalanın yanında olmak; yetime, öksüze, engelliye can-ı gönülden hizmet etmek; bunların hepsi bizim önceliğimiz. Çünkü, son 3 yıldır bu şehirde sosyal adalet ve sosyal yardımlar, kesinlikle hak temelli yapılıyor.”

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.