Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İstanbul Saadet Partisi İl Başkanlığında Yapılan Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor!

  • İstanbul Gündemi
  • 18.02.2023 - 17:08

 

6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ VE BÖLGE İLLERİNDE MEYDANA GELEN DEPREM FELAKETİ DOLAYISIYLA İSTANBUL SAATDET PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR

 

Tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketi sonrası 6 Şubat Pazartesi günü il başkanlığında bir kriz masası ve yardım koordinasyon komisyonu oluşturuldu. Kriz masası tarafından acil eylem planı oluşturuldu ve gerekli görevlendirmeler yapıldı. Aynı gün içerisinde tüm üyelerimize ve vatandaşlarımıza bölgeye ayni yardımların ulaştırılacağı, ilçe başkanlıklarına ayni olarak yapılacak yardımların teslim edilebileceği duyuruldu. Pazartesi akşam saatlerinde ise zoom üzerinden İl Başkanımızın başkanlığında tüm ilçe teşkilatları ve il yönetimi katılımıyla acil yardım gündemiyle toplantı gerçekleştirildi.

 

İlçelerimizde toplanan ve sınıflandırılan yardımlar Ümraniye ve Küçükçekmece ilçelerinde kiraladığımız bölge depolarından ivedilikle bölgeye sevk edildi.18 Şubat tarihi itibariyle Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak bölgeye onlarca tır ve minibüslük bir ayni yardımı ulaştırıldı. Hali hazırda gelen talepler doğrultusunda yeni sevkiyatlar planlanmaktadır. Bölgeye uzun soluklu destek ihtiyacı olacağı öngörüsü ile acil eylem planında kararlaştırdığımız şekilde  1 adet 1000m2 ve 4 adet 250 m2 olmak üzere toplam 5 adet büyük çadırın satın almasını ve bölgeye sevkini gerçekleştirdik. İl Başkanımız Ömer Faruk Yazıcı ve yanındaki heyet, 5 gün süreyle deprem felaketinin olduğu illerde incelemelerde bulunarak vatandaşlarımıza geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti. Ayrıca çadırların kurulumuna nezaret etti.

Adıyaman:

1000m2 + 250 m2 olmak üzere 2 adet çadırın Adıyaman ilinde kurulumunu yaptık. Bu çadırlarda günde 3 öğün yemek servisine başladık. Çocuklar için oyun parkuru ve film seyretme alanı, berber, mescit gibi sosyal alanlar oluşturduk. Sekiz kabinden oluşan seyyar duş-wc kurulumu yapıyoruz. Yine depremzede vatandaşlarımız için çamaşır yıkama ve kurutma hizmeti verecek çadır kurulumumuz da devam ediyor. Ayrıca bu tesisde iletişimin sağlıklı olması için uydu internet altyapısı kurduk. 

Kahramanmaraş:

250 m2 lik Mutfak ve yemek servis çadırının Kahramanmaraş’ta kurulumunu yaptık. Bu çadırda günde 3 öğün yemek servisine başladık. Uydu internet altyapısı kurduk. Bu tesis içinde sosyal alanlar oluşturmaya gayret ediyoruz. Dört kabinden oluşan seyyar duş-wc kurulumu yapıyoruz.

Hatay:

250 m2 lik Mutfak ve yemek servis çadırının Hatay’da kurulumunu yaptık. Mutfak ekipmanlarının kurulması ve altyapı ihtiyaçlarının sağlanmasını müteakip 1-2 gün içerisinde her gün 3 öğün yemek servisine başlamayı hedefliyoruz. Dört kabinden oluşan seyyar duş-wc kurulumu yapıyoruz. Bu 3 tesiste, günlük olarak inşallah 40 bin yemek servisini gerçekleştiriyor olacağız. 

 

 

Bölgede gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerin kurulumu ve sürdürülmesi için ilk haftadan itibaren İl başkanımız, İl Başkan Yardımcılarımız, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Gençlik ve Kadın Kollarımız, İlçe Teşkilatlarımız ve gönüllülerimiz deprem bölgesinde bilfiil bulunmaktadır. Oluşturduğumuz nöbet sistemi ile beşer günlük periyotlarla teşkilat mensuplarımız Kurduğumuz Aşevi ve Sosyal Yaşam Alanı çadır tesislerinde görev almaktadır.

 

Saadet Parti İstanbul İl Başkanlığı; “Depremin yaraları sarılana, aç veya açıkta bir depremzede kalmayıncaya kadar tüm gücümüzle bölgede vatandaşlarımızla birlikte olmaya inşallah gayret edeceğiz.” Açıklamalarında bulundu.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.