Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul dünyanın en pahalı 185. şehri oldu

İstanbul dünyanın en pahalı 185. şehri oldu

Mercer’ın mobil işgücüne yönelik ücret ayarlamalarında ve politikalarında son derece önemli bir referans kaynağı olan ve bu sene 29’uncusu gerçekleştirilen ‘Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçları açıklandı. İstanbul listede 185. sırada yer aldı.

  • İstanbul Gündemi
  • 25.07.2023 - 11:51
  • Güncelleme: 25.07.2023 - 16:46

Global piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer’ın mobil işgücüne yönelik ücret ayarlamalarında ve politikalarında son derece önemli bir referans kaynağı olan ve bu sene 29’uncusu gerçekleştirilen ‘Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçları açıklandı.

EN PAHALI ŞEHİR HONG KONG, EN UCUZ ŞEHİR İSLAMABAD

Firmaların değişen işgücünün sağlık, varlık ve kariyer alanlarındaki ihtiyaçlarını yönetmeleri için çözümler sunan ve danışmanlık veren Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Bu yıl Hong Kong en pahalı şehir olarak listenin başında yer alırken, geçtiğimiz yıla göre 6 sıra yükselen Singapur 2’inci sıraya yükseldi. Zürih ise bir basamak gerileyerek listedeki en pahalı üçüncü şehir oldu. Uluslararası çalışanlar için dünyanın en ucuz şehri ise 227’inci sırada yer alan İslamabad.

DİKKAT ÇEKEN SONUÇLAR

Araştırmaya göre; mobil iş gücü uygulamaları, çalışanın yurtdışında geçirdiği birkaç yılın ardından asıl ikamet yerine dönmesi gibi alışılagelmiş uzun ve kısa süreli görevlendirmeler; uluslararası yabancı çalışan işe alımları, göreve kalıcı olarak nakledilen çalışanlar, her gün iş için uzun mesafeler kat eden çalışanlar, uluslararası uzaktan çalışanlar ve uluslararası serbest çalışanlar gibi diğer mobil işgücü hareketlerine doğru evriliyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.