Dolar 34,1097
%0.28
Euro 38,0997
%0.11
Altın 2.864,820
%1.26
Bist-100 9.928,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsrail bu kez hastaneyi hedef aldı! En az 500 ölü...

İsrail bu kez hastaneyi hedef aldı! En az 500 ölü...

İsrail, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısı düzenledi. Korkunç saldırıda en az 500 kişinin öldüğü, binlere kişinin de yaralandığı açıklandı.

  • İstanbul Gündemi
  • 18.10.2023 - 10:31

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 11. gününde devam ederken, İsrail güçleri, akşam saatlerinde Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. İsrail'in hastane saldırısı dünyayı da ayağa kaldırdı. Liderler ve uluslararası örgütlerden art arda açıklamalar ve tepkiler geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÜNYAYA SESLENDİ

Sosyal medya hesabından saldırıya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

Hastanede yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilenler de kalıyordu. Filistin Yönetimi 3 gün yas ilan etti. İsrail'in saldırıları sonrası tepkiler gecikmedi. On binlerce kişi sokaklara inerek saldırıları protesto etti. Birçok ülke ve uluslararası kuruluştan tepki geldi.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklanan saldırı hakkında, "ellerinde tüm detaylar olmadığını ve konuyu incelediklerini" söyledi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.