Player yükleniyor...
İftar sofralarının vazgeçilmezi pide nasıl yapılır?
- İstanbul Gündemi
- 23.03.2023 - 15:20
Ramazan Pidesi, yalnızca Ramazan Aylarında değil, diğer aylarda da en sık tüketilen besin grupları arasında yer almaya devam ediyordu. Ramazan pidelerini, kişilerin kendisinin yapması da mümkün. Kendi yaptığı pideleri yemek isteyen vatandaşlar, az malzeme kullanımıyla birden fazla Ramazan pidesi yapabilirler.
RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?
KULLANILAN MALZEMELER
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet kuru maya
- 1 tane yumurta
- 1 kaşık tereyağı
- 3 bardak ılık su
- yarım bardak süt
HAZIRLANIŞI
- Öncelikli olarak gemiş ve yayvan bir kabın içerisine; maya, süt ve şeker konulur. Bu karışımın 10 dakika kadar bekletilmesinin ardından ise; kaba, diğer malzemeler de eklenir.
- Hamurun tümüyle mayalanması için, karışımın en az 40 dakika boyunca beklemesi gerekmektedir.
- Bekletilen hamur karışımı, bezelere ayrılır. Daha sonra ise, tezgaha un eklenerek şekil verilir ve geniş bir tepsinin içerisine yerleştirilir.
- Eller su dolu bir kabın içerisine batırılır ve önce kenarlara yuvarlak daha sonra ise, pidenin iç kısmına kare şekilleri verilir.
- En son, pidenin üzerine çörek otu serpiştirilir ve üzerine de yumurta sarısı eklenir.
Yukarıdaki malzemelerin kullanımı ve belirtilen adımların uygulanmasıyla; evinizde kendi Ramazan pidenizi yapmanız mümkün olacaktır. Üstelik, diyet yapan kişilerin tam buğday unu kullanarak; az kalorili Ramazan pidesi yapması da mümkün olacaktır.
Haber Merkezi - İstanbul Gündemi
Yorum Yazın