Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İBB seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar!

İBB seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar!

İBB Başkanı ve CHP Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum arasında yaşanan seçim rekabeti anketlere de yansıyor. ORC Araştırma tarafından yapılan son ankette dikkat çekici sonuçlar ortay açıktı.

  • İstanbul Gündemi
  • 13.02.2024 - 16:20

Siyasette dengeler ve adayların alacağı potansiyel oy oranları her geçen gün değişiklik gösteriyor. Yeniden Refah Partisi dışında İYİ Parti, Zafer Partisi ve DEM Parti de yerel seçimlerde İstanbul için aday çıkardı. Peki, hangi aday ne kadar oy alıyor? İşte detaylar...

ZİRVEDE MURAT KURUM YER ALDI

AK Parti ile MHP'nin ortak adayı Murat Kurum, ORC araştırma tarafından yapılan ankette oyların yüzde 37.7'sini aldı. Mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 36.5 oranında oy alarak ikinci sırada yer aldı. Ankette kararsızların oluşturduğu çoğunluk 3. sırayı aldı. ORC Araştırma anketine göre kararsızlar yüzde 7.1 oranında oy aldı. DEM Parti'nin adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni izledi. DEM Parti adaylarının oy oranı ise yüzde 6.8 oldu. Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Altınöz ise yüzde 2.9 oranında kaldı.

ZAFER PARTİSİ, İYİ PARTİ'Yİ GEÇTİ

Ümit Özdağ'ın genel başkanlığını yaptığı Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3.7 oranında oy alırken Meral Akşener'in genel başkanlığını yaptığı İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu yüzde 3.6 oranında oy aldı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.