Dolar 34,0761
%0.18
Euro 38,0759
%0.05
Altın 2.833,420
%0.15
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İBB’den Filenin Sultanları’na anlamlı jest!

İBB’den Filenin Sultanları’na anlamlı jest!

İBB, önceki dönemde sıfır olan öğrenci yurdu sayısını, Ekrem İmamoğlu döneminde 14’e çıkardı. İmamoğlu, 560’ı kız olmak üzere, toplam 1042 öğrenciyi barındıracak İBB’nin en yüksek kapasiteli kız-erkek öğrenci yurdunu Küçükçekmece’de açtı.

  • İstanbul Gündemi
  • 08.11.2023 - 11:45

560’ı kız olmak üzere, toplam  bin 42 öğrenciyi barındıracak İBB’nin en yüksek kapasiteli kız-erkek öğrenci yurdu, Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde açıldı. Türkiye’nin gururu ‘Filenin Sultanları’nın adının verildiği yurt açılışında konuşan İmamoğlu, “Bu milletin umudu olduğunuzu sorumluluk olarak yükleyecek bir hizmet ortaya koyuyoruz” dedi.

“BİZE DÜŞEN GENÇLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK”

Günümüz siyasetçilerine ve kamu yöneticilerine düşen görevin, gençlerin önündeki engelleri kaldırmak olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, İBB olarak bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi. Söz konusu çalışmalardan örnekler veren İmamoğlu, şunları söyledi: “Onun için şehrimizin artık 11 bin noktasında ücretsiz internet erişimini sağladık. Kent Lokantaları açtık, açmaya devam ediyoruz. Gençleri düşündüğümüz için İstihdam Ofislerimizi büyüttük. Artık ilk vaadimiz olan, ‘150 bin insana iş bulmak’la ilgili aracılığımızı yaptığımızın, daha görev süremizin dolmasına 5 ay kala dahi bu vaadimizi gerçekleştirdiğimizin gururunu yaşıyorum. İstanbul'da spor yapma olanaklarını onun için büyütüyoruz. Onların sosyalleşecekleri 60’ın üzerinde kütüphane açmayı onun için başardık. Ve burada sadece iki öğrenci yurdu yok. Onlar açıldı ama diğer alanlarımızla ilgili çalışmalar sürüyor. Burada muazzam bir gençlik merkezi doğacak. İstanbul'un en özel kütüphanelerinden birisi burada açılacak çok yakın zamanda. Onun için staj imkanları sağlıyoruz gençlere. Yaz döneminde bile İstanbul'da kalıp staj yapıyorlarsa -ki çoğunu kurumlarımızda staj yaptırıyoruz- yurtlarda kalmalarını sağlıyoruz. 75 bin öğrencimize yıllık burs imkanı sağlıyoruz. Bu seneyle birlikte, biz 350 bine yakın gencimize burs vermiş olacağız. Bunun bizden önceki dönem sayısı sıfır. Yurt, yatak sayısı sıfırdı. Kent Lokantası sıfırdı. Kreş sıfırdı. Bakın bu hizmetler yeni.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.