Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İBB çalışanı Şafak Duran’ın 'Örgüt üyeliği' davası sonuçlandı!

İBB çalışanı Şafak Duran’ın 'Örgüt üyeliği' davası sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) sosyal hizmet uzmanı olarak görev yaparken, terör örgütü PKK üyeleriyle silahlı fotoğrafları çıktığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Şafak Duran'ın davasında karar çıktı.

  • İstanbul Gündemi
  • 21.06.2023 - 09:21
  • Güncelleme: 21.06.2023 - 13:55

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Şafak Duran ve avukatları hazır bulundu. Duruşma savcısı önceki duruşmada "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılması yönünde verdiği mütalaayı tekrarladı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ!

Hayatının hiçbir döneminde silahlı ya da yasa dışı bir faaliyetinin olmadığını söyleyen sanık Duran, "Böyle bir süreçte niçin kurban seçildiğimi bilmiyorum. Gece gündüz demeden, çok emek vererek, fazlasıyla çalıştım iyi bir noktaya gelmek için. Benim 10 yıllık emeğim yerle bir edildi. Tutuklu kaldığım süre, bende hayal kırıklığı yaşattı. Ben hala adalete inanıyorum. Adalet talep ediyorum. Öncelikle beraatimi ve tahliyemi talep ederim" dedi.

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Duran'ın avukatları da mütalaaya katılmadıklarını, hukuka dayanmayan deliller bir araya getirilerek müvekkillerinin cezalandırılmaya çalışıldığını, bir süre telefon kullanmaması veya sınavlarına katılmamış olmasının örgüt üyeliğine bağlanamayacağını ifade ettiler. Mahkeme heyeti, sanık Şafak Duran'ın örgüt üyeliği suçunun sabit olduğunu belirterek 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluğunun da devamına hükmetti.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.