Dolar 34,0758
%0.18
Euro 38,0430
%-0.04
Altın 2.835,580
%0.22
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İBB Başkan Adayı Birol Aydın trafik sorununun reçetesini açıkladı! ‘En kalıcı adımları atana kadar...’

İstanbul’un ulaşım ve trafik sorununa ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan ve çözüm önerilerini açıklayan Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın, “Ulaşım rejimini bütünüyle değiştirmemiz gerekiyor. Çeşitlilik artacak, insanların trafikte kalma süresi azalacak” dedi.

  • İstanbul Gündemi
  • 24.03.2024 - 14:35

Akit TV’de yayınlanan Kırmızı Masa programına konuk olan Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın, İstanbul’un trafik sorununa değindi.

“YILIMIZIN BİR AYINI TRAFİKTE GEÇİRİYORUZ”

Ulaşım sorununa ilişkin çözüm önerilerini paylaşan Aydın, şunları söyledi: “Ulaşımda rahatlamaya vesile olmamız lazım. En kalıcı adımları atana kadar, tamamlanana kadar bir dokunuş yapmamız gerekiyor. Ulaşım rejimini bütünüyle değiştirmemiz gerekiyor. İlk etapta İETT’yi koordinasyon merkezi haline getireceğiz. Sinyalizasyon sistemini yapay zeka ile farklılaştıracağız. Akupunktur dokunuşları yapacağız. İstanbul’da siz, biz hep beraber bu çileyi yıllardır yaşıyoruz. Anlamsızca yarım saatlik yolu bir buçuk saatte gidiyoruz. Her gün biz bu çileyi çekiyoruz. Trafik bir yerde şişiyor. Buraya bir dokunuş lazım. Yılımızın bir ayını trafikte geçiriyoruz. Bu vakti sevdiklerimize ayıralım. Mevcut metro planlamalarını yerine getireceğiz ama İstanbul tasavvurumuzda daha çok toprak üstünde gerçekleştireceğiz. Çeşitlilik artacak, insanların trafikte kalma süresi azalacak. Otopark sorununu çözeceğiz, metro istasyonlarına yakın olan yerlerdeki park etme imkanları daha cazip hale getirilecek. İnsanlar aracını ana istasyona yakın bir yerde bırakacak. Metroyu, tramvayı, tercih eder duruma gelecek.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.