Dolar 34,0959
%0
Euro 38,0968
%0.01
Altın 2.885,280
%0.36
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hataylı depremzede esnaflar Maltepe’de bir araya geldi

Hataylı depremzede esnaflar Maltepe’de bir araya geldi

Depremlerin etkilediği Hatay'da işyerleri yıkılan ve zarar gören yaklaşık 80 esnaf Maltepe’de bir araya geldi. Esnaflar, Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen 'Hatay Tanıtım Günleri'nde açtıkları stantlarda İstanbulluları bekliyor.

  • İstanbul Gündemi
  • 08.06.2023 - 10:14

Maltepe Etkinlik Alanında düzenlenen 'Hatay Tanıtım Günleri'nde açtıkları stantlarda Hatay'a özgü ürünlerin yanı sıra künefe yarışması da düzenlendi. Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'daki esnaflara manevi destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlik 11 Haziran'a kadar devam edecek.

“BİRÇOK ESNAFIMIZ YAKINLARINI KAYBETTİLER”

Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı, Mehmet Sağtan, “Biliyorsunuz ki bu asrın felaketinden en çok etkilenen illerden bir tanesi Hatay. Birçok esnafımız yakınlarını kaybettiler. Birçoğunun işyerleri yıkıldı. Bu sebeple bir ekonomik daralma içindeler. Amacımız manevi destek olmak. Bizim onları Hatay'dan buraya getirmemizin sebebi aslında en çok da bu. Buna ihtiyaçları vardı. Yüzde 75'nin işyeri yıkılan esnaflar buradakiler. 7-11 Haziran tarihleri arasında Maltepe etkinlik alanındayız. Hatay mutfağı çok geniş UNESCO tarafından tescilli bir mutfak. Birçok coğrafi tescilli ürünümüz var. Bunların başında künefe, kağıt kebabı, ceviz reçelimiz geliyor. Burada İstanbullular bulabilir. Buradaki esnafımıza da alışveriş yaparak destek olabilirler. Onları tekrar ayağa kaldırabilirler. Bu lezzetlerin devam etmesini sağlayabilirler” diye konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.