Dolar 34,1582
%0.07
Euro 38,0053
%0.24
Altın 2.884,010
%-0.05
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’den gündem yaratan açıklama! ‘CHP'de siyaset yaptım ama...’

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’den gündem yaratan açıklama! ‘CHP'de siyaset yaptım ama...’

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener'in 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na değil Sinan Oğan'a oy verdiğini açıkladı. Partisinden istifa ettiğini açıklayan Şener, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyledi.

  • İstanbul Gündemi
  • 16.06.2023 - 10:02
  • Güncelleme: 16.06.2023 - 16:02

14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmeyen CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, ilk tur sonuçlarından sonra partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İKİNCİ TURDA GEÇERSİZ OY KULLANDI

Halk TV'de konuşan Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini ilk turda Sinan Oğan’a oy verdiğini ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyledi.

ABDÜLLATİF ŞENER’İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

“1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim.”

“FARK AÇILMASIN DİYE MÜCADELE ETTİLER”

“Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Milletvekili adayı olsaydım, NTV yayınındaki söylediklerimi söylemeyi herhalde düşünmezdim. Cumhurbaşkanı adayı olsaydı ve ilk turda kazanamasaydı, ‘bana oy vermeyin’ der miydi?- Bu hiçbir adayın söyleyeceği bir şey değildir. Ama aday olmayanın söylemesi gereken bir durumdur.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.