Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan o ülkelere flaş çağrı! ‘İsrail üzerinde baskı oluşturmak...’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan o ülkelere flaş çağrı! ‘İsrail üzerinde baskı oluşturmak...’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’ye yapılan saldırıların durması amacıyla İsrail’e baskı oluşturmak için bölge ülkelerinin tek ses olması gerektiğinin altını çizdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 20.11.2023 - 13:53

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2024 yılı bütçesi görüşmelerinde sunum yapan Bakan Fidan, önemli mesajlar verdi.

BAKAN FİDAN, AÇIKLAMALARINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Şu ana kadar İsrail saldırılarında yaklaşık 12 bin Filistinli hayatını kaybetmiştir. Camilerin bombalanmasını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Kalıcı barış için hep birlikte çalışma için kararlıyız. Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulmasını teminen İsrail üzerinde baskı oluşturmak için bölge ülkelerinin tek ses olması önem taşımaktadır. Çözümün tek yolu 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulmasıdır.”

“170 VATANDAŞIMIZIN GAZZE’DEN ÇIKIŞI SAĞLANMIŞTIR”

“Şimdiye kadar 11 uçak dolusu malzemeyi Mısır’a ulaştırdık. 983 vatandaşımızın tahliyesi için çalışmalarımız sürüyor. 170 vatandaşımızın Gazze’den çıkışı sağlanmıştır.”

“BAZI ÜLKELER PKK/YPG’YE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR”

“(Suriye) Rejim ile angajman sürecini başlattık. Önceliğimiz terör tehditlerinin yok edilmesidir. Maalesef bazı ülkeler PKK/YPG’ye desteğini sürdürüyor.”

“AZERBAYCAN İLE EŞGÜDÜM İÇİNDE DEVAM ETMEKTEYİZ”

“Tek millet iki devlet şiarında Azerbaycan ile her anlamdaki dayanışmayı devam ettirdik. 30 yıllık işgali sona erdirerek Güney Kafkasya’da huzur sağlanmıştır. Ermenistan ile normalleşme sürecine Azerbaycan ile eşgüdüm içinde devam etmekteyiz.”

KIBRIS AÇIKLAMASI

“Kıbrıs’ta bir müzakere olacaksa bu iki toplum arasında değil iki devlet arasında olacaktır. Müzakereye başlamadan önce iki devletin şartları eşitlenecektir.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.