Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Cumhuriyet Meydanı’nda konser bekleyenlerin karşısına Başkan Kerimoğlu çıktı!

  • İstanbul Gündemi
  • 30.10.2021 - 17:00

Ulu önder M. Kemal Atatürk’ün ‘Efendiler! Yarın Cumhuriyet‘i kuracağız‘‘ dediği 28 Ekim’in 98. yıldönümünde, ilçede yapılan hiç bir etkinliğe katılmayan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantta sanatçı bekleyen vatandaşların karşısına konuşmacı olarak çıktı. Kerimoğlu’nun 7 yıldır yapmadıklarını konuşması, üç beş partili dışında alkış da almadı.

CHP İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği ‘Fener Alayı’na İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’da katırken, İncirli Caddesi üzerinde bulunan ilçe başkanlık binasına yaklaşan yürüyüş kortejine ilçe binasının 4. katından atılan yüzlerce balon eşlik etti.

Fener Alayı’na katılımın azlığı dikkat çekerken, 4 şeritten 2, hatta geniş kaldırımlar nedeniyle 1 şeride düşen İncirli Caddesi’nde yürümekte zorluk çeken katılımcılar, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ara yollardan caddeye çıkan araçların geçişine izin vermeyerek yürüyüş kortejinin önünde oluşturduğu kortejin çabasıyla devam edebildi.

Cumhuriyet Meydanı’na giren ve meydanda kurulu stantı görerek konser olacağını düşünerek bekleyen vatandaşlar, Başkan Kerimoğlu’nun sahneye çıkmasıyla şaşkınlık yaşadı.

BU YILDAN İTİBAREN, HER ULUSAL BAYRAMDA BİR AÇILIŞ

Sahnede, Cumhuriyet, devrim, Atatürk, laiklik, akılcı eğitim gibi söylemleri barındıran uzunca bir konuşma yapan Bülent Kerimoğlu, önümüzdeki yıldan itibaren ulusal her bayramda bir açılış yapacağını söyledi.

PAZARCILAR ODASI’NIN YAPTIĞI KAPALI PAZAR ALANINI, KENDİ YAPIYOR GİBİ ANLATTI

Öncelikle, tüm masrafını pazarcı esnafının karşılayarak Pazarcılar Odası tarafından Osmaniye Mahallesi’nde yapımına başlanan ‘Kapalı Pazar Alanı’nı, belediye bitçesiyle ve kendi projeleriyle yapıyormuş gibi anlatan Kerimoğlu’nun müjde gibi verdiği konuşmasına üç beş partili dışında alkışlayan da olmadı.

NİKAH SALONU 30 AĞUSTOS’TA AÇILACAK DEDİ

Kerimoğlu yaptığı konuşmada 2016 yılında en geç 12 ayda biteceği sözünü verdiği ancak hala kaba inşaat halinde bekleyen Osmaniye Mahallesi’ndeki belediye hizmet binasının yan tarafındaki nikah salonunu gelecek yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açılacağını söyledi. 

Pandemi nedeniyle sokaklarda olamadığını, vatandaşlardan uzak kaldığını ve çok özlediğini söyleyen Kerimoğlu’nun konuşması, meydanda bulunan az sayıdaki Bakırköylüyü şaşkına çevirirken, 7 yıllık görev süresinde sadece belli yerleri ziyaret eden Başkanın konuşması katılımcılar tarafından Şov’ olarak değerlendirildi. 

BANDO DEDİLER, SAKSAFONCU ÇIKTI

İlçe Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’na kadar düzenlediği yürüyüşün, meydanda kurulan sahne kısmına destek veren Bakırköy Belediyesi’nin, yürüyüşe katılanlara bando eşliğinde marşlarla renk katacağı söylenirken, sahneye önce Kerimoğlu, ardından bando yerine saksafon çalan amatörler çıktı.

Meydanda toplanan az sayıda vatandaş dağılmaya başlarken, son anda gelen bando ekibi ile meydanda katılımcılar marşlar söyledi.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.