Dolar 34,0695
%-0.08
Euro 38,1102
%0.04
Altın 2.874,080
%-0.03
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniye ve Sancaktepe'den Kılıçdaroğlu’na yüklendi! ‘ABD'den aldığın talimatla...’

  • İstanbul Gündemi
  • 13.05.2023 - 16:23

Türkiye 14 Mayıs seçimleri için geri sayım yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere kısa bir süre kalan Ümraniye ve Sancaktepe’de vatandaşlarla buluştu.

“ÜMRANİYE CHP DÖNEMİNDE ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞADI”

Ümraniye'nin CHP döneminde çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Erdoğan, "Ümraniye çöplüğünün patlamasını hatırlıyoruz değil mi? 39 kardeşimizin ölümünü hatırlıyoruz değil mi? Ey CHP, bunun hesabını nasıl vereceksiniz ya? Bu çöplüğü şimdiki haline, spor tesisi haline getiren kim oldu? Biz olduk. Çünkü CHP 'çöp' demektir, 'çukur' demektir, 'çamur' demektir, 'susuzluk' demektir. Bu susuzluktan İstanbul'u kim kurtardı? Biz kurtardık." ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE YÜZYILI'NI ÜMRANİYE İLE BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Ümraniye'deki mitingde adeta Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen Büyük İstanbul Mitingi'nin devamını gördüğünü dile getiren Erdoğan, “İnşallah şimdi de Türkiye Yüzyılı'nı yine Ümraniye ile birlikte inşa edeceğiz. Biz Ümraniye'yle, İstanbul'la, Türkiye'yle birlikte ülkemizin geçmişinden bugününe, oradan geleceğine uzanan bir hikaye yazdık. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, tarihimize ve milletimize duyduğumuz sevgiyle ülkemize bir aşk mektubu yazdık.

“SEÇİMLERİ DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Ümraniye'deki ilginin, 14 Mayıs zaferinin müjdesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz, 14 Mayıs seçimlerini, ülkemizin geleceğine, milletimizin kazanımlarına, devletimizin hedeflerine sahip çıktığımız bir demokrasi şöleni olarak görüyoruz. Ey Türkiye, ey İstanbul, ey Ümraniye! Bu mücadelede bizimle misin? Daha şimdiden sandıkta tezahür edecek milli iradeye gölge düşürmek için kırk takla atanlara karşı sandığın gücünü göstermeye hazır mısın? Mertçe yarışmak yerine genel başkanlığa geldikleri gibi rakiplerini de kasetle elemeye çalışanlara karşı sandığın namusuna sahip çıkacak mısın?" sözlerini sarf etti.

“BU ZİLLET LGBT'Cİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye'nin ardından Sancaktepe'de vatandaşlara seslendi. Buradaki konuşmasında Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, “Bay bay Kemal Diyarbakır annelerini kaç kere ziyaret ettin? Bay bay Kemal'in yanında Kandil var, Kandil'in parlamentodaki uzantıları var. Sen bunların hesabını Allah'a nasıl vereceksin? Yanında da malum tipler var. Onlar da utanmadan yuvarlak masanın etrafında dönüp dolaşıyorlar. Ne diyoruz, aile diyoruz. CHP LGBT, İYİ Parti LGBT, HDP ne diyor LGBT. LGBT, Cumhur İttifakı'nın semtine yaklaşır mı? Bu zillet LGBT'ci” şeklinde konuştu.

“BİZİ TERÖRLE OYALADILAR; ENERJİMİZİ, KAYNAKLARIMIZI HEBA ETTİLER”

“Üç kıtanın kalbi noktasında bir ülkeyiz” diyen Erdoğan, “Enerji güzergahının geçişindeyiz. Haçlı Seferleri'nden Çanakkale harbine kadar bu niyet vardı. Bu vatanı bize yar etmemek için her şeyi yaptılar. Bizi vatansız, yurtsuz bırakmak istediler. Çanakkale'de kınalı kuzuları toprağa verme pahasına dur dedik, İstiklal Harbimizde millet olarak esareti kabul etmeyeceğimizi haykırdık. 15 Temmuz gecesi vatanımızı işgal etmeye yeltendiler. Milletimizle sırt sırta vererek buna da müsaade etmedik. Bölücü terör örgütüne karşı 40 yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi bu tarihi hesaplaşmanın parçası olarak görüyoruz. Yıllarca bizi terörle oyaladılar; enerjimizi, kaynaklarımızı heba ettiler. Türk'ü ve Kürt'ü birbirine düşürerek ebedi kardeşliğimizi bozmak istediler. Terör bataklığını kurutmak için ciddi çabalar harcadık. Sınırlarımız içindeki terörist varlığını tükenme noktasına getirdik. Cudi'de, Gabar'da, Kandil'de gömdük. Bay bay Kemal'in dirsek dirseğe bu yapıyla yürümekten bahsediyor. Bunları yarın sandıklara gömüyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

“BENİM MİLLETİM SANA BU ÜLKEYİ TESLİM ETMEZ”

Kılıçdaroğlu’nun ‘Rusya’ sözlerini eleştiren Erdoğan, “Bay bay Kemal, 'Rusya'ya yaptırım uygularız' diyor. Bu ne akıl, bu nasıl anlayış? Bugüne kadar biz tarım ürünlerinde Rusya bizim en önemli müttefiklerimizden, savunma sanayinde öyle. Turist akınında 5,5 milyona yakın turist Rusya'dan geliyor. Bunu ne yapacaksın? ABD'den aldığın talimatla mı yapacaksın? Biden, 'Erdoğan'ı düşürmemiz lazım' diye talimatı verdi. Yarın, sandıklar demek ki Biden'a da bir cevap verecek. Peskov diyor ki 'Yalan söylüyor' diyor. Benim milletim sana bu ülkeyi teslim etmez” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.