Dolar 34,1166
%0.06
Euro 38,1174
%0.06
Altın 2.878,960
%0.14
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak yayında konuştu! ‘Bu yarışa birlikte çıktığımız...’

  • İstanbul Gündemi
  • 13.05.2023 - 11:04

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nden yapılan ortak yayın; Star, Kanal D, Atv, Kanal 7, Beyaz TV, TRT, A Haber, NTV, CNN Türk, 24 TV, Ülke TV, Tvnet, Haber Türk, TV100, Haber Global, TGRT Haber, Bengi Türk ve Akit TV kanallarında yayınlandı.

“BÖYLELERİNDEN HER TÜRLÜ SALDIRI BEKLENMELİ”

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yarışa birlikte çıktığımız Muharrem Bey'in buradan ayrılışına doğrusu üzüldüm. Maalesef kaset kumpaslarıyla makama gelen bay bay Kemal'in karşısına rakip olunca böyle bir komplo ile, saldırı ile karşılaştı. Terör örgütleri ile kol kola yürüyen ortaklık kuran Kılıçdaroğlu, özellikle tabii karşısına çıkınca böyle bir saldırı ile karşılaştı. Terör örgütlerini içselleştirmiş bir kişiden söz ediyoruz. Böylelerinden her türlü saldırı beklenmeli. Özellikle bugün Muharrem Bey'i aradım. Kendisine bu süreçle ilgili böyle bir şey nasıl sadır oldu diye kendisiyle konuşayım istedim. Anladığım kadarıyla ortada Kılıçdaroğlu'nun şu anda kol kola, el ele olduğu, bu Muharrem Bey'den sadır olan bir şey diye bir şey söylemiyorum ama bu bir FETÖ taktiğidir. Geçmişte de bunlar yapıldı. Kılıçdaroğlu bu makama malum bir kaset komplosuyla geldi ve bunu da olmayacağını açıklayarak geldi. Olmayacağını açıklayan ertesi gün kalktı aday olduğunu açıkladı” dedi.

“BUNLARIN GAZETECİLİKLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOKTUR”

Cezaevlerinde gazeteci olduğu iddialarının doğruyu yansıtmadığını söyleyen Erdoğan, "Bu iddiaları olanlara açıklayın, kimmiş öğrenelim diyorum. Bu iddia edilen kişilerden iki tanesi HDP’den milletvekili adayı oldu. Bunlar bu işin fikir babası olarak ortada dolaşanlardır. Ben bile zaman zaman Adalet Bakanıma soruyorum. Bu iddiaları araştırın ne denli doğru diye soruyorum. Ciddi manada versinler bu isimleri, bu anlamda böyle bir durum söz konusuysa biz de bu işin arkasına gidelim. Ben fikir suçundan içeri girmiş bir başkanım. Ben belediye başkanıyken bu cezayı bana verdiler. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kitabındaki şiiri okudum diye. Kimseyi öldürmedim. Selo’nun yaptığını yapmadım. Şiir Ziya Gökalp’e aitti. Bir yıldı, 4 ay 10 gün yattım çıktım. İstanbul’u çöp, çukur, çamurdan kurtaran bir belediye başkanı olarak belediyecilik tarihine geçtim. Ardından partimizi kurduk. İlk seçimlerde iktidara geldik. Böyle bir ceza onlar için söz konusu değil hepsi yalan. Hangi ceza evinde nerede bir basın mensubu varsa bilelim. Bunların bir çoğu hırsızlık, silah kaçakçılığı suçundan içerdedir. Bunların da gazetecilikle uzaktan yakından ilgisi yoktur” diye konuştu.

“KENDİ KAYNAKLARIMIZLA YOLA DEVAM EDİYORUZ”

Seçim sonrası ekonomi çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Erdoğan, "Millet İttifakı’nın ekonomi takımları kimlerden oluşuyor diye düşündüğümüzde bunlar ismi, cismi belli olan tipler değil. CHP yine kapalı kapılar ardında IMF temsilcileri ile görüşüyor. Bu görüşmelerden sonra bizim için bu hükümetin IMF’den borç alması lazım. Biz neden borç alalım ben Kılıçdaroğlu muyum? Londra tefecilerinden borç taahhüttü almış. Biz asla böyle bir şeye yönelmeyiz. 10 yıl geçti biz buralardan elimizi, eteğimizi kestik. Kendi kaynaklarımızla yola devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİ BU TÜR YOLLARLA SÖMÜRMELERİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Patates, soğan fiyatlarındaki yükselişlerle ilgili soruları cevaplayan Erdoğan, “Kendini bilmez bazı kişilerin bu fiyat dalgalanmalarına neden olduğu ortada. Şimdi patates soğan 10- 15 liraya düştü. Fiyat düştü. Allah nasip eder inşallah seçimden sonra bunların yargı yolu açık olmak kaydıyla bunları yargıda terleteceğiz. Milletimi bu tür yollarla sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz. Seçim sonrası yargı yoluyla çok farklı bir zemine oturtacağız” ifadelerini kullandı.

“BEN BUNLARIN VAATLERİNİN İNANDIRICI OLANINI HİÇ GÖRMEDİM”

Millet İttifakı’nın vaatleri ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben bunların vaatlerinin inandırıcı olanını hiç görmedim. Her şey yalan üzerine bina edilmiş. Eğitimde, sağlıkta, tarımda, enerjide ne vaat ediyor. Şu anda bunlarda 10- 11 tane büyükşehir belediyesi var. Bu belediyelerde neler yaptılar. Ben Belediye Başkanlığım döneminde Haliç’i temizledik. Haliç Kongre Merkezi’ni yaptık. İstanbul’umuz için önemli bir merkez haline geldi. Bunlara bir sorun CHP’li belediyelerde Haliç Kongre Merkezi var mı. Külliye inşa edip bitirdiğimiz bir yer. 24 saat burası gençlerimizin emrinde. Her şey burada ücretsiz. Bunun benzerini Rami’de yaptık. Rami’de çok muhteşem. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasını yaptık. Millet İttifakı söylüyor, söylüyor da savunma sanayine karşı çıkıyor. Yahu savunma sanayine karşı çıkılır mı? Biz göreve geldiğimizde savunma sanayi 20 idi, biz yüzde 80’e çıkardık. Şimdi açığımız yüzde 20. Seçim sonrası inşallah TCG Anadolu’nun bir büyüğünü yapmak suretiyle mavi denizlerde Barbaros Hayreddinleri çok daha güçlü hale getireceğiz. İstanbul’da çok büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. Şimdi de İzmir’de Mersin istiyor, Antalya istiyor. Seçime kadar İzmir’de TCG Anadolu’yu Alsancak’ta park edeceğiz. Yeni bir uçak gemisi yaptıktan sonra diğer yerleri de dolaştırırız. Millet İttifakı’ndan büyükşehir belediyelerinde bizim eserimiz şudur görmedim. Siz gördüyseniz beni ikna edin. İstanbul’da biz Atatürk Kültür Merkezi’ni dört dörtlük yaptık. Orası şu anda sürekli dolup dolup taşıyor. Daha çok yapacağımız işler var. Belediye bunlarda Allah aşkına söyleyin okuyorsunuz buralarda Ankara’yı gözlemlediğinizde bunlar yaptı diyeceğiniz bir şey var mı? Melih beyin Ankara’da Yaptıkları. Havalimanından Ankara merkeze yolları biz yaptık. Bütün metroları biz yaptık. Bir tane metro da siz yapın. Ben şimdi nasıl diyeyim Millet İttifakı şunu yaptı diye. İzmir’de körfez şu anda rezalet, kokudan geçilmiyor” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.