Dolar 33,9893
%0.28
Euro 37,8323
%0.62
Altın 2.821,500
%0.42
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni dönem için ilk mesajlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni dönem için ilk mesajlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Göreve Başlama Töreni"ne katılarak, yabancı devlet adamlarına ve çok sayıda konuğa hitap etti.

  • İstanbul Gündemi
  • 03.06.2023 - 18:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki törende önemli açıklamalarda bulundu. Bu akşam açıklayacağı yeni kabinenin ilk toplantısı için de salı gününü işaret etti.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPAN ERDOĞAN'IN TÖRENDEKİ KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE:

“Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu tarihi törenimiz münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 15 Temmuz gecesi gazilikle şereflenen bu mekanda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Törenimizi teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Rabbime bizlere bir 5 sene daha Türkiye'ye hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Aziz milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. bizleri bir kez daha bu makama layık gören kardeşlerimin hepsine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum. 6 Şubatta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihlerinden dolayı sayısız harekete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece kendi insanımızın desteğini değil, dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış mazlum gönüllerin de duasını aldık. Seçimleri müteakip arayarak sevincimizi paylaşan devlet ve hükümet başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte yanımızda duranların desteğini unutmayacağız. Sokaklara taşan o muhteşem sevgi selini unutmayacağız. Dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini de unutmayacağız. Şahsımız nezdinde Türkiye'ye yönelik bu büyük sevdanın hakkını en güzel şekilde vermeye çalışacağız. Rabbim bizi milletimize ve dostlarımıza mahçup etmesin.”

“BÖLGECİLİK, PARTİCİLİK, AYRIMCILIK HİÇBİR ZAMAN YAPMADIK”

“Türkiye siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birini daha alnının akıyla geride bıraktı. Cumhurbaşkanı seçimi rakibimize fark atmamıza rağmen, yüzde 50+1 şartı sebebiyle 2. tura kalmıştı. 28 Mayıs'ta milletimiz, yarım bıraktığı işi tamamlamak için yeniden sandığa gitti. 2. turda da yüzde 85'i bulan rekor bir katılım seviyesine ulaştık. Milletimizin akın akın sandıklara koştuğu 28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52.18 oy alarak cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme şerefine nail olduk. Aziz milletimizin şahsımıza, partimize ve ittifakımıza olan güvenini inşallah boşa çıkarmayacağız. Aşk ile çalışan yorulmaz diyerek Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi kökene, meşrebe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde bu hassasiyetimizi hep muhafaza ettik, kimsenin inancına, oyunun rengine bakmadık. Bölgecilik, particilik, ayrımcılık hiçbir zaman yapmadık.”

“GELİN TÜRKİYE YÜZYILINI BERABER İNŞA EDELİM”

“Türkiye artık yeni bir yola girmiştik. Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağız. Yeni kabinemizle birlikte Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Gecikmeden salı günü ilk kabine toplantımızı yapacağız. seçim gündemine takılıp kalmak Türkiye'ye patinaj yaptırmak demektir. Önümüze bakmalı, yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Biz seçimden sonrasında iç muhasebesini yapan, kendini güncellemeyi başaran bir geleneğe sahibiz. Eksiklerimizi gidererek bugünlere geldik. Her seçim sonrasında yeni bir sayfa açtık. Rövanş peşinde koşmadık. Bize oy vermeyenlerle de muhabbetin diliyle konuştuk. 17 seçiminin hiçbirinde muhalefetten böyle bir tavır görmedik. Eski alışkanlıklarını terk etmeye maalesef yanaşmadılar. Samimi bi özeleştiri yapmaktan ziyade hatayı ve başarısızlıklarının sebebini hep vatandaşta aradılar. Her seçim sonrası musafahalaşmak için uzattığımız eli hep sıkılı yumruklarla karşıladılar. Bu sefer farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyoruz. Muhalefetin de mesuliyet bilinciyle hareket etmesini bekliyoruz. Muhalefet ezici çoğunlukla kazandığımız her seçimden sonra uzattığımız eli geri çevirdi. Şimdi gazetecisinden siyasetçisine tüm muhalif cenahın artık milli irade ile barışmasını bekliyoruz. Gelin Türkiye Yüzyılını beraber inşa edelim.”

“RABBİM YOLUMUZU BAHTIMIZI AÇIK ETSİN DİYORUM”

“Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz. 5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyetinin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak, adını dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz. Gayret bizden tevfik Allah'tandır inancıyla bugünden itibaren Türkiye Yüzyılının inşası için bismillah diyoruz. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayarak yola devam ediyoruz. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.