Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu veda konuşması yaptı

  • İstanbul Gündemi
  • 07.03.2023 - 16:45

Dün gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesinleşmişti. Bugün, TBMM'de CHP adına bir grup toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkarak, milletvekilleri ile konuşma yaptı.

“BU KÜRSÜ BENİM EVİM! SİZ DE BENİM YOL ARKADAŞLARIMSINIZ”

CHP grup toplantısının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu; millet vekilleri ile bir konuşma yaptı. “Bu kürsüye son kez çıkıyorum” diyerek, söze başlayan Kılıçdaroğlu; " Bu güzel coğrafyanın neresinde olursanız olun, refah içerisinde yaşamanızı isterim. Ülkemizdeki bereketin giderek artmasını ve dostluğun her zaman için daim olmasını isterim. Birbirimizi hiç tanımıyor olsak bile günün birinde karşılaşırsak yürekten selamlaşmayı isterim. Yeni bir başlangıç için bugüne kadar yaşadığımız tüm sorunları aşalım istiyorum. O güzel ve görkemli Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz! Fazla konuşmayacağım. Bugün veda etmek için bu kürsüde bulunuyorum. Bu satırları yazmak ve sizlere aktarmak benim için de hiç kolay olmadı. Bugüne kadar yaşanmış her şeyi geride bırakarak, bu kürsüye veda etmek benim için de hiç kolay değil. Bu kürsü benim evim ve sizlerde yol arkadaşımsınız. Sizi son kez kürsüden selamlıyorum. Hoş geldiniz! dedi.

"BAŞINIZI DİK TUTUNUZ”

Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Sarayla yol arkadaşlığı yapmak çok kolaydır. Onların parası, şanı vardır. Ondan ziyade haram ve günahları vardır. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmaksa kolay değildir. Meşakkatlidir. Bay Kemal'in sarayları, parası, pulu, şöhreti yoktur. Zalimlerin tahtının yıkılmasına çok az kaldı. Sizin gibi yol arkadaşlarım olduğu için çok şanslıyım. Başınızı dik tutun! Hepinizi kutluyorum.” dedi.

“YERİ GELDİĞİNDE ELİNİ MASAYA VURUR”

Kılıçdaroğlu'nun kürsüdeki açıklamaları şu şekilde devam etti; “Hep beraber başaracağız arkadaşlar. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile başaracağız. Meral Hanım, çok büyük mücadeleler veriyor. Merttir. Yeri geldiğinde ana kucağı olmasını yeri geldiğinde ise, elini masaya vurmayı bilir! Umutluyum be dostlar gerçekten umutluyum. Hep beraber başaracağız, biliyorum!” dedi.

"BU DELİLİK BİTECEK"

Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüdeki açıklamalarına; Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'ndan bahsederek devam etti. Kılıçdaroğlu; “Bu delilik bitecek! Hep beraber başaracağız. Günlerdir uyku uyumayan, Ahmet Davutoğlu ile bitireceğiz. Bilgeliğiyle yolumuzu aydınlatan Temel bey ile bitireceğiz. Ali Babacan ile birlikte yapacağız. Hep beraber başaracağız! İnancım da umudum da tamdır” açıklamalarında bulundu.

“EVLADIM EKREM, DOSTUM MANSUR İLE BAŞARACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; “Teşekkür etmem gereken iki kişi daha var. Siz bu kişileri çok yakından tanıyorsunuz. Yıllardır beraber olduğum dostum Mansur Yavaş ve evladım dediğim Ekrem İmamoğlu'ndan bahsediyorum. Yeri geldiğinde birbirimize destek olduk, yeri geldiğinde hep beraber direndik! Ne olursa olsun büyük laf etmeyeceğiz. Eğer bir gün ölürsek de vatan aşkından öleceğiz! Ama şunu bilin ki hep beraber başardık diyeceğiz! Hakkınızı helal edin dostlarım, hadi bismillah” dedi.

 

Naz Aydemir - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.