Dolar 34,5327
%-0.03
Euro 36,1943
%0.52
Altın 2.998,930
%-0.22
Bist-100 9.550,00
%1.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Covid-19 pandemisi tatlıya ilgiyi arttırdı

  • İstanbul Gündemi
  • 25.01.2022 - 13:41

Stres, kaygı ve belirsizlik nedeniyle yaşanılan olumsuz duygu durumu bireylerin yemek yeme alışkanlığını kalıcı veya geçici olarak değiştiriyor. Salgın ve karantina süreci bireylerin duygu durumlarında ve fiziksel aktivitelerinde bazı değişimlere sebep oldu.

“Değişen yoğun stres durumları beslenme alışkanlığını değiştiriyor”

Bazı anksiyete, öfke, depresyon gibi duygu durumlarının iştahta azalmaya veya artmaya sebep olabildiğinin altını çizen Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Yapılan araştırmalara göre üzgün ve kaygılı duygu durumundaki kişilerin mutluluk haline kıyasla daha kalorili ve daha fazla miktarda besinleri tercih ettiği görülüyor. Pandemi gibi büyük stresli olaylarda keyif alabileceğimiz, kendimizi iyi hissedebileceğimiz şeylere yönelmek normal bir durum. Özellikle karantinada keyif alacağımız aktiviteler kısıtlı olduğu için her bireyin kolayca yöneldiği şey güzel, tatlı şeyler yemek ve lezzetli görünen, farklı yemekler denemek oldu” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.