Dolar 34,0936
%-0.01
Euro 38,1035
%0.03
Altın 2.882,910
%0.27
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP TRT’yi AYM’ye şikayet etti!

CHP TRT’yi AYM’ye şikayet etti!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, seçim döneminde CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu'na yer vermediği gerekçesiyle TRT hakkında suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi.

  • İstanbul Gündemi
  • 11.07.2023 - 18:48

Halk TV’nin haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT yayınlarının adil ve tarafsız olmadığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) "hak ihlali" başvurusu yaptı.

BÜTÜN PARTİLERE EŞİT MESAFEDE DAVRANMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

CHP’li Emre, TRT yayınlarına ilişkin yaptığı bireysel başvurunun ardından AYM önünde açıklamalarda bulundu. Siyasi partilerin eşit şartlarda propagandalarını yapabilmelerinin, seçimlerin adil ve tarafsız şekilde sonuçlanmasının da temel enstrümanlarından biri olduğunu dile getiren Emre, TRT'nin devletin televizyonu olduğunu, 85 milyonun vergisiyle faaliyet yaptığını, bütün partilere eşit mesafede davranması gerektiğini söyledi.

“HEPİMİZİN VERGİSİYLE YAYIN YAPAN BİR KURULUŞUN BÖYLE DAVRANMAYA HAKKI YOK”

Seçim döneminde CHP'ye TRT'de yeterince yer verilmediğini ifade eden Emre, şöyle konuştu: "Bu süre içinde hiçbir şekilde CHP Genel Başkanı ve milletvekillerinin programlara davet edilmediğini gördük. Bu hukuksuzluk karşısında bizzat TRT'ye başvuruda bulunduk, Radyo Televizyon Üst Kurulu'na başvuruda bulunduk, cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunduk, idari yargıya başvurduk. Her türlü başvuruyu yaptık. Ancak bir türlü netice alamıyoruz. Bugün de AYM'ye başvuruda bulunduk ve buradan bir hak ihlali kararı verilmesini bekliyoruz. Çünkü hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok."

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.