Dolar 32,6970
%0.16
Euro 35,1452
%0.15
Altın 2.441,450
%-0.26
Bist-100 10.326,00
%-0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP lideri Özgür Özel’den çok konuşulacak çıkış! ‘Bir grup askerimiz terör örgütünün...’

CHP lideri Özgür Özel’den çok konuşulacak çıkış! ‘Bir grup askerimiz terör örgütünün...’

Türkiye’yi yasa boğan şehit haberlerinin ardından TBMM'de terörle mücadele konusundaki ortak bildiriye imza atmayan CHP'nin lideri Özgür Özel’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Özel, “Bir grup askerimiz terör örgütünün elinde mi?” diye sordu.

  • İstanbul Gündemi
  • 25.12.2023 - 09:58

Cuma ve cumartesi günleri kahreden haberler peş peşe geldi. 12 Mehmetçiğin Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde hainler tarafından şehit edildiği açıklandı. Bunun üzerine TBMM Genel Kurulunda siyasi partiler terörle mücadele konusunda ortak bir bildiriye imza attı. Bildiride CHP ve DEM Parti'nin imzaları yer almadı.

“HAKKIMIZDIR, GÖREVİMİZDİR”

Manisa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Özgür Özel, "İlan edilen şehitlerimiz dışında şehit var mı? Bir grup askerimiz terör örgütünün elinde mi? Canlı olup olmadığını bilmediğimiz bazı askerlerimiz terör örgütünün elinde mi? Askerlere zaman zaman yiyecek bile yetiştiremediğimiz söyleniyor. Bu sorulara cevap verilmesini istemek suç değil, hata değil, hakkımızdır, görevimizdir” dedi.

“ONLAR BU SORUNLARI ÇÖZÜYOR MU?”

İmzalamadıkları bildiri hakkında da konuşan Özel, “Hataları yapan, soruları yanıtlamayan bir iktidarla aynı A4 kağının üzerinde buluşup ona meşruiyet kazandırmayacağız. Sorulara cevap versinler, üzerimize ne düşüyorsa yapalım. O metinde terörü kınıyorlar. Bizim yayınladığımız metinde açıkça lanetliyoruz. Bir öncekinden ne farkı var da siz imza attınız? O günden bugüne ne değişti de imza attınız? Bizlerle birlikte çok daha etkili bir muhalefet yapmak yerine neden imza atıp iktidara güç veriyorsunuz? Onlar bu sorunları çözüyor mu?” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİ BAMBAŞKA ŞEYLER KONUŞULUYOR MECLİS’TE”

CHP lideri Özel, sözlerini şöyle tamamladı: “Şehit haberleri peşi sıra gelince şunu söyledik, MSB gelsin meclisi bilgilendirsin. Sonra bildiri mi imzalayacağız, ortak tavır mı takınacağız, yanlışı hatayı gidereceğiz, bir daha şehit gelmesin diye hep birlikte inisiyatif mi alacağız, bunu hep beraber konuşalım.’ Yanıt; ‘Siz bildiriye imza atın.’ Öyle yağma yok bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım. Biz bildiriye imza atıyoruz, onlar bayrağı asıyorlar, Erdoğan propaganda yapıyorlar, bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için itiraz ediyoruz. Bugün saat 11’de açıldık. Meclis’te Bakan vardı, Mehmet Şimşek. Soruldu hükümet bilgilendirecek mi diye. Hayır dedi. Şimdi bambaşka şeyler konuşuluyor Meclis’te.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.