Dolar 34,1122
%0.28
Euro 38,1593
%0.27
Altın 2.878,990
%1.76
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İstanbul’da ‘Özgür’ dönem!

CHP İstanbul’da ‘Özgür’ dönem!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nde yaşanan kıyasıya seçim yarışını 342 delegenin oyunu alan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik kazandı.

  • İstanbul Gündemi
  • 09.10.2023 - 10:49

CHP'de gözler İstanbul İl Kongresi'ndeydi. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı’nın ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi dün saat 08.00 itibarıyla başlayıp gece geç saatlere kadar sürdü.

İMAMOĞLU’NA LİSTESİNDE YER VERMEDİ

İki adayın sunduğu önergeyle, CHP 23. Dönem İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, oylamayla birlikte Divan Başkanlığı'na seçildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kongreye yönelik mesajının okunması sonrasında, konuşmalara geçildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da kongrede konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalar sonrasında, delege listelerinin okunmasıyla kongreye ara verildi. Kongre sonrası Özgür Çelik ve Cemal Canpolat da konuşma gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik'in sunduğu listede yer alırken, Cemal Canpolat'ın delege listesinde yer almadı. Çelik'in konuşması sırasında, balkon kısmında kongreyi izleyen bazı partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

KAFTANCIOĞLU YUHALANDI

Gerilimin yüksek olduğu kongre, mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu’nun konuşması ile başladı. Sahneye Kaftancıoğlu çıkarken, salondan yuhalamalar geldi ve balkona “Kayyumcu yönetim İstanbul’dan gidecek, özgür ve adaletli yönetim gelecek” pankartı asıldı. Pankartın altında “Sultangazi Yunus Emre Mahalle Emekçileri +1 unutma” imzası vardı. Demokrasiyi hep birlikte getireceklerini söyleyen Kaftancıoğlu, “Bizim artık kutsallaştırılan durumlar yerine, içi boşaltılan devlet kurumları yerine, sorumlu devleti beraber oluşturmamız lazım. Bizim hep beraber CHP’nin kurumsal kimliğini, demokraside son kalan kale olan partimizle birlikte, bu ülkeye demokrasiyi getirerek, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılla taçlandırmış olmamız lazım. Bunu sizler sayesinde yapacağız. Beni protesto eden herkese çok teşekkür ederim, demokrasi tam olarak budur” dedi.

32 OY FARK ATTI

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İl Başkanlığı için yarıştı. 342 delegenin oyunu alan Özgür Çelik, 310 oy alan Cemal Canpolat'a 32 oy fark atarak CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu. Özgür Çelik'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçildiği kongrede, yönetim ve disiplin kurullarının asil ve yedek üyeleri ile kurultay delegeleri de belirlendi.

“TÜM ÖRGÜTÜMÜZLE KUCAKLAŞMAYI HAZIRIZ”

Sonucun açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Çelik, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Çelik, "Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmasını İstanbul'u yeniden kazandığımızda, Türkiye'yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz." dedi. Çelik, "Yarın Cumhuriyet Halk Partisini tartışacak olanlara diyorum ki, lütfen lider sultasıyla il başkanı belirleyenleri tartışın. Lider sultasıyla ilçe başkanları belirleyenleri tartışın. Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edecek. Acaba örgütte bu karşılıklı bir kırılma yaratabilir mi endişesi olmasın. Biz, ilçe başkanlarımızla, il yönetimimizle, kadın kolumuzla, gençlik kolumuzla, tüm örgütümüzle kucaklaşmayı hazırız" ifadelerini kullandı.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.