Dolar 34,0803
%0.19
Euro 38,0645
%0.02
Altın 2.837,010
%0.27
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de beklenen gün geldi! Genel başkan kim olacak?

CHP’de beklenen gün geldi! Genel başkan kim olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bin 368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için yarın sandık başına gidecek. Kurultayda; Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel, Örsan Öymen, İlhan Cihaner ve Ünal Karahasan yarışacak.

  • İstanbul Gündemi
  • 04.11.2023 - 08:46

14 Mayıs seçimlerinde alınan sonucun ardından ‘değişim’ tartışmalarının başladığı CHP’de beklenen kurultay günü geldi.

GENEL BAŞKAN BUGÜN SEÇİLECEK

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım'da yapılacak. Cumartesi günü Genel Başkan, Pazar günü ise Parti Meclisi ve Disiplin Kurulu Üyeleri seçilecek.

KURULTAY 2 GÜN SÜRECEK

Yaşını kutlayan CHP'de bugüne kadar 19'u olağanüstü olmak üzere 56 kurultay gerçekleştirildi. Bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP'de, yarın yeni genel başkan seçilecek. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ise "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile 4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

PM VE YDK ÜYELERİ DE BELİRLENECEK

"İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile yapılacak 38. Olağan Kurultay'da genel başkanın yanı sıra Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek. Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda PM seçimlerinin "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle gerçekleştirilmesi bekleniyor. Blok listede uzlaşma olmaması durumunda her aday "anahtar listesi"ni açıklayarak çarşaf listeden kendisine yakın isimlerin PM'ye girmesini sağlamaya çalışacak. CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor. MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.