Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Çanakkale Şehitlerimizin Huzurunda İftar

  • İstanbul Gündemi
  • 21.06.2016 - 01:49
AK Parti İstanbul İl Başkanlığımız "Gönlümüz Bir, Soframız Bir" diyerek başladığı kardeşlik iftarlarını sürdürüyor. Çanakkale Şehitliğinde düzenlenen iftar, binlerce vatandaşımızın katılımıyla yapıldı.
 
Milli birlik ve kardeşliğimizin en büyük simgelerinden olan Çanakkale Şehitler Abidesi önünde düzenlenen iftar için İstanbul´dan otobüslerle yola çıkan teşkilat mensuplarımız, ilk olarak şehitlik ziyaretleri yaptılar. İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, İstanbul Milletvekillerimiz, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe ve Belediye Başkanlarımız ile Kadın ve Gençlik Kollarımızdan çok sayıda teşkilat mensubumuz, milletimizin kahraman evlatlarının mezarlarını ziyaret edip dua ettiler. Bütün otobüslerde bulunan rehberlerden Çanakkale Savaşı´nda yaşananları dinleyen kafilemiz, destansı çarpışma ve direnişlerin yaşandığı yerleri yakından görme şansı buldular.
 
İl Başkanımız ve beraberindeki İstanbul teşkilatı üyelerimiz, daha sonra iftar programı için Çanakkale Şehitler Abidesi´ne geçtiler. İl Başkanlığımızın organize ettiği ve Çanakkale İl Başkanlığımızın destek verdiği iftar, İstanbullu ve Çanakkaleli vatandaşlarımızı buluşturdu. Abide önüne kurulan masaların tamamen dolduğu iftar, şehitlerimiz için edilen dualarla başladı. 
 
Tek Gayemiz Millete Hizmet Etmek
 
TBMM Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Çanakkale İl Başkanlığı yöneticilerimizin de katıldığı iftarda, İl Başkanımız Dr. Selim Temurci bir konuşma yaptı. Sözlerine böyle güzel bir organizasyon için İstanbul teşkilatımıza ve iftar soframızı şenlendirdikleri için Çanakkale teşkilatımıza teşekkür ederek başlayan İl Başkanımız, sözlerine şöyle devam etti: "Şehitlerimizin huzurunda iftar yapıyoruz. Duamız; Rabbimizin bizi bu mübarek insanlara layık kılması ve bize emanet ettikleri vatana ve bayrağa sahip çıkabilmek. AK Parti´nin davasını, geleceğini anlamanın yolu burada yatan şehitlerimizi anlamaktan geçiyor. AK Parti olarak, bu anlayışa sahip olduğumuzu düşünüyoruz ve bunun için her yıl buradayız. Burada olmaya da devam edeceğiz. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız hep söyler... Bizim tek gayemiz vatana, millete ve bayrağa hizmet etmek."
 
Ümmetin İttifak Ettiği Son Yer
 
İl Başkanımız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çanakkale, milletlerin tarihinde kolay kolay rastlanamayacak büyük bir zafer. Milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının adı Çanakkale. Çanakkale, imanın en büyük imkan olduğunu dosta düşmana gösteren bir zafer. Çanakkale´de sadece yiğitlik, kahramanlık yok. Şehitlerimizin iman kokan kardeşliği var. Bugün şehitlikleri gezerken bu duyguyu tekrar tekrar hissettik. O şehitliklerde ayrım yok. Kimi Diyarbakırlı, kimi İzmirli. Kimi Üsküplü, kimi Bosnalı. Ümmet, İslam coğrafyasının her noktasından gelip burada toplanmış. Ayağa kalkmış ve Çanakkale Zaferi´ni yazmış. Çanakkale, ümmetin ittifak ettiği son yerdir."
 
Diyarbakır´ın Selamını Getirdik
 
İl Başkanımız, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Geçen hafta Diyarbakır´daydık. Diyarbakır´ın selamını şehitlerimize ve Çanakkale´ye getirdik. Bu topraklarda yaşayan insanların sofraları aynı. İftar sofraları bizim kardeşlik sofralarımızdır. Mübarek Ramazan yeniden ayağa kalkmamıza bir kez daha vesile olsun diyorum. Kuruluşunda Çanakkale olan bir milleti kimse birbirine düşüremez. Hamurunda Çanakkale olan bir milleti kimse birbirine düşman yapamaz. Bu sofralardan diyoruz ki; birliğimizden, imanımızdan, kardeşliğinizden ve bayrağımızdan asla vazgeçmeyiz."
 
Yahya Çavuşlar Bedel Ödediler
 
İftar programında bir konuşma yapan TBMM Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, "100 yıl önce bu topraklarda Yahya Çavuşlar, Seyit Onbaşılar bedel ödediler. Biz daha özgür, daha gelişmiş bir ülkede yaşayalım diye. Dünyaya 7 düvele karşı nasıl dik durulur gösterdiler. Çanakkale´yi bu milletin önsözü, milli şuurun başkenti yaptılar. İstanbul İl Başkanlığımızdan gelen kardeşlerimiz, aynı ruhu göstermek için aynı çorbaya kaşık salladılar. Bu dostluk ve kardeşlik ortamı ülkemizin her yerinde hakim olsun istiyoruz."
Program, Çanakkale şehitlerimiz için yapılan dua ve topluca kılınan akşam namazının ardından sona erdi.
İstanbul İl Merkezi: Sütlüce Mahallesi, İmrahor Caddesi, No: 46
BEYOĞLU/İSTANBUL    Tel: (0212) 315 86 00 (Pbx)  Fax: (0212) 221 95 77
www.akparti.org.tr/istanbul    e-mail: [email protected]
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.