Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük Birlik Partisi ile Yeniden Refah Partisi arasında kriz büyüyor!

Büyük Birlik Partisi ile Yeniden Refah Partisi arasında kriz büyüyor!

Büyük Birlik Partisi’nden, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ın “Bize il ve ilçe adaylıkları yerine 2-3 Belediye Meclisi üyeliği teklif ettiler. Anketlerde binde 6-7 civarında oyu görünen BBP'ye teklif ettikleriyle aynı” dedi.

  • İstanbul Gündemi
  • 22.02.2024 - 12:00

Son dakika Büyük Birlik Partisi haberleri: Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerine geri sayım başlarken, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi arasındaki kriz büyüyor.

“SİYASİ HAYATLARI BOYUNCA SADECE BİR KEZ BAŞBAKANLIK MAKAMINA ULAŞABİLDİ”

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla YRP lideri Erbakan’dan özür beklediklerini ifade eden BBP, “Refah Partisi” ve "Erbakan" isimleri, siyasi hayatları boyunca sadece bir kez başbakanlık makamına ulaşabildi. Tarih kayıtları, Refah Partisi ve Merhum Başbakanımız Necmettin Erbakan’ın, bunu, Büyük Birlik Partisi'ne ve Kurucu Genel Başkanımız Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'na borçlu olduklarını yazar” ifadelerine yer verdi.

“ONLARIN SAĞDUYULARINA GÜVENİYORUZ”

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı: “Yine 28 Şubat döneminde linç girişimlerine maruz kaldıklarında, kendilerinin bile cesaret edemediği itiraz sesleri, sadece Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve Büyük Birlik Partisi’nden yükseldi. Türk siyasetinde "miras yiyenler" ve "bedel ödeyenler" hep oldu ama bunları birbirinden ayırma ferasetine herkes sahip olamadı. "Feraset" öğrenilebilecek  bir haslet olmayabilir ama Fatih Erbakan'ın, "vefa" kelimesinin anlamını öğrenmesi gerektiğine, hemen her konuştuklarında şahit oluyoruz. Her şeye rağmen, Refah Partisi tabanının ve kamuoyumuzun, yaşananları ve gerçekleri çok iyi bildiğine inanıyor, onların sağduyularına güveniyoruz.”

ERBAKAN NE DEMİŞTİ?

YRP Genel Başkanı Erbakan, Yetkin'e yaptığı açıklamada AK Parti'yle görüşmelerin kesilme sürecini anlatarak, "Bize AK Parti il ve ilçe adaylıkları ilan edildiği gerekçesiyle değiştiremeyeceklerini beyan ettiler. Oysa biz 14 Mayıs öncesinde, Cumhur İttifakı çerçevesinde anlaşmamız çerçevesinde Cumhurbaşkanı adaylığımızdan vazgeçmiştik. Bize il ve ilçe adaylıkları yerine 2-3 Belediye Meclisi üyeliği teklif ettiler. Anketlerde binde 6-7 civarında oyu görünen BBP'ye teklif ettikleriyle aynı. 14 Mayıs'ta Türkiye genelindeki yüzde 3 oyu da, kendileriyle iş birliğinin 'yüzü suyu hürmetine' aldığımızı söylediler bize. Bunu kabul edemezdik." ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.