Dolar 34,1582
%0.07
Euro 38,0053
%0.24
Altın 2.884,010
%-0.05
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Boza İçin ve Hastalıklardan Korunun

  • İstanbul Gündemi
  • 05.12.2017 - 11:54

Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceklerinden boza, doğru porsiyonda tüketildiği takdirde sağlığa oldukça faydalı. Bozanın bağışıklığı güçlendirerek birçok hastalığa karşı koruma sağladığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, boza potasyum deposu olması sebebiyle kan basıncını kontrol altında tutulmasına, kemik sağlığının korunmasına, stresle mücadele edilmesine ve kas dokusunun düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur?açıklamasında bulundu.

 

 

Darı irmiği veya un, şeker ve su bazlı bir içecek olan boza, içerdiği demir, fosfor, A, E, B1 ve B2 vitamin ve mineralleri sayesinde tam bir şifa kaynağı. Bozada bulunan bakterilerin hem kolon kanseri riskini düşürdüğü hem de kısa vadede kabızlığa iyi geldiğini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir ?Bozanın fermantasyonu sırasında yapısında üreyen yararlı laktat bakterileri bağırsak sağlığı için çok önemli? dedi.

 

Diyet yapanlar boza tüketiminde aşırıya kaçmamalı

 

Bozanın faydalı olduğunu ancak yüksek kalorili olması sebebiyle temkinli yaklaşılması gerektiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, ?Bozanın bir bardağı yaklaşık 30 gram karbonhidrat içerir. Boza şeker de içerdiği için hamileler ve diyabet hastaları boza tüketimine çok dikkat etmeli? dedi. Özdemir, 1 su bardağı bozanın ortalama 200-250 kalori olduğunu vurgulayarak ?Bu nedenle sağlıklı veya spor yapan bireyler bozayı rahatlıkla tüketebilirken, kilo verme dönemindeki bireyler 1 çay bardağı kadar bozayı ara öğün olarak tüketebilir? şeklinde konuştu.

 

Boza 2-3 gün içerisinde tüketilmeli

 

Bozanın ideal tüketim süresinin 3-5 gün civarında olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir ?Karışım heterojen olduğu için tüketilmeden önce çalkalanması doku dağılımı açısından daha doğru olacağı gibi bekletilen günlerde mayalanma devam edeceği için tadında ekşime olabilir. Daha fazla bekletilen bozalar gıda zehirlenmesine sebep olabilir. Bu yüzden ortalama 2-3 gün içinde tüketilmesi en sağlıklısı? uyarısında bulundu.

 

 

BİLGİ İÇİN

 

Damla Gökçen Gümüş ? Müşteri Grup Direktörü / [email protected]/ Tel: 0212 217 70 00 Cep: 0546 500 37 26

 

Ayşe Sorucu Sanıyar? Müşteri Yönetmeni / [email protected]/Tel: 0212 217 70 00 Cep: 0554 379 07 06

 

 

Anadolu Sağlık Merkezi Hakkında

 

Yaşam kalitesini artırmak için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak hedefiyle kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, modern tıbbın gereklerini yeni ve kapsamlı bir sağlık anlayışıyla hastalarına aktarıyor. Hizmet kalitesine önemli katkı sağlayan Johns Hopkins Medicine (JHM) ve Karolinska Enstitüsü ile devam eden iş birliği Anadolu Sağlık Merkezi´nin sağlığın merkezi olma vizyonunu da destekliyor. Kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği çalışmalarla ?Sağlığın Merkezi´ konumuna ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi; onkoloji, kalp damar sağlığı, kadın hastalıkları ve tüp bebek, nöroloji, cerrahi bilimler ve iç hastalıkları dahil olmak üzere tüm branşlarda sunduğu hizmetlerde hasta odaklı yaklaşımla hareket ediyor. Hizmetlerinde hasta hakları ve güvenliğini temel önceliği olarak belirleyen Anadolu Sağlık Merkezi, kaliteli sağlık hizmeti ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen hastalara tedavi olanağı sunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.