Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bismil’de endişelendiren gelişme! Taziye kurulmadı

Bismil’de endişelendiren gelişme! Taziye kurulmadı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Taş ve Alyamaç aileleri arasındaki arazi kavgası sonrasında 9 kişi yaşamını yitirdi. Ölen vatandaşların yakınları taziye kurmadı. Kürt geleneklerine göre taziye kurmamak “intikam” anlamına geldiği belirtilirken, bölgede endişe sürüyor.

  • İstanbul Gündemi
  • 17.06.2023 - 18:06
  • Güncelleme: 19.06.2023 - 12:42

İki aile de ölen yakınları için henüz taziye kurmadı. Taziye için gelen misafirler ise evlerde karşılanıyor. Kürt geleneklerine göre taziye kurmamak, “intikam” anlamına geldiği için, tedirginlik sürüyor. Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Nufer Şen, ailelerin taziye kurması için girişimlerinin sürdüğünü belirterek, “Bu sorunun artık bitmesini barışla sonuçlanmasını istiyoruz. İnsanlar ölmesin, barışmalarını istiyoruz. Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

"HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI"

Olayla ilgili DHA'ya açıklamalarda bulunan Alyamaç ailesinden yaralı olan Ahmet Alyamaç, "Kendi malımız olan ekinlere ateş salındı. Bizi oraya çektiler. Bize pusu kurduklarını tahmin etmedik. Ve bu olaylar meydana çıktı. Bunlar hazırlıklı... Husumetten dolayı bu olaylar meydana geldi. Orası 213 parsel, 349 dönüm. Bunun mahkemesi 70 yıldır devam ediyor. Ateş salınan arazi orası değil. Kendi tapulu yerimize ateş salındı. Devletin önlem alması lazım. Bu arazi davalarının 70 yıl sürmesi gerekmiyor. İnsanları bu şekilde mağdur etmelerine gerek yok. Ateşi söndürmeye gittik. Traktörümüzün tekerine mermi geldi. Ona baktık. Traktörün sesinden silah sesleri gelmiyordu. Aşağıya indiğimizde silah sesleri geldi. Ses gelince obür traktörle kaçarken puus yerine geldik. Bir yeğenim öldü. Jandarma geldi, jandarmaya da ateş edildi. Jandarme peşine düştü yakalayamadı. Jandarma aracıyla yaralılara hastaneye gönderdik. Ambulans da beni aldı. Bunlara sebep olanları Allah korumasın. Bunun böyle bir duruma geleceği söylenmişti. Hiçbir önlem alınmadı. Kaymakamlıkta dilekçelerimiz, dosyalarımız savcılıkta var" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.