Dolar 34,1771
%0.04
Euro 38,2783
%0.3
Altın 2.896,510
%-0.81
Bist-100 9.670,00
%-1.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BİM gerilimi artıyor: 'Bu iktidar millete yapılan yanlışlara değil, kendine yapılan yanlışlara ceza kesiyor'

  • İstanbul Gündemi
  • 06.12.2022 - 18:21

MHP Lideri Devlet Bahçeli‘nin 'Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ‘yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine inanıyoruz.' sözleri sonrası gündeme gelen zincir marketler, tartışılmaya devam ediyor. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan siyasilere tepki gelmeye devam ediyor. 

Devlet Bahçeli‘nin açıklamasından sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, zincir marketlerdeki ürünlerin fiyatlarına ilişkin düzenleme yapılacağını bildirmiş, basını da hedef alarak, 'Medya yatıyor, kalkıyor belli isimleri ekrana çıkararak market de market yaptıkları iş bu. Marketlerle ilgili gerek zincir gerek diğer marketlerle alakalı fiyatlar böyle. Kabine‘de arkadaşlarıma söyledim. Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız. Bütün mesele bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız. Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var, Fiyat İstikrar Komitesi‘ni kurarak takibini yapacağız. Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız, fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını bulacağız, takibini yapacağız' şeklinde konuşmuştu.

Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin paylaşım yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı is tepki göstererek, 'Bu iktidar millete yapılan yanlışlara değil; kendine yapılan yanlışlara ceza kesiyor! Bir zincir marketle ters düştünüz; hemen mühürlemeye başladınız. Sizin yaptığınız bütün marketleri denetlemek değil, bir marketi düşman bellemek!' dedi.

NE OLMUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin zincir marketlere fahiş fiyat tepkisinin yankıları devam ediyor. Bahçeli geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili, 'Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ ile irtibatı araştırılması gerekmektedir. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir' demişti.

BİM‘DEN SERT YANIT GELDİ

Bahçeli‘ye yanıt veren BİM Genel Müdürü Galip Aykaç ise, 'Bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz' ifadelerini kullanmıştı.

Furkan Arıcan - İstanbul Gündemi 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.