Dolar 34,0775
%0.18
Euro 38,0879
%0.08
Altın 2.841,430
%0.43
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu’dan Ümraniyelilerin yüzünü güldürecek projeler! Gençler, engelliler, yaşlılar...

Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu’dan Ümraniyelilerin yüzünü güldürecek projeler! Gençler, engelliler, yaşlılar...

Geçtiğimiz günlerde Ümraniye için hayata geçirmeyi planladığı projelerini tanıtan Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu’nun özellikle gençler için açıkladığı projeler kamuoyunda büyük ses getirdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 21.03.2024 - 23:57
  • Güncelleme: 22.03.2024 - 00:04

Yaşlı bakım evlerinden Ümraniye’deki eğitim durumuna, engelli bireylerden Ümraniye gençliğine kadar toplum tüm kesimleri için projeler üreten Aykut Erdoğdu’nun projelerinin detayları da netleşti.

AYKUT ERDOĞDU: “YARI FİYATINA DAHA FAZLA YATIRIM”

“Ümraniye’de metroların yanı sıra yolcu transfer merkezleri kuracağız. Bu o kadar önemli ki... İlçemizde trafiğin yoğun olmasının sebebi başka bir yere arabasız gidemememizdir. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu da söyledi. Yarı fiyatına yarı katı daha fazla iş yaptık. Ekrem Başkanın hesaplarını uluslararası düzeyde çıkardım. AK Parti döneminin de hesaplarını çıkardım. AK Parti döneminde 13.1 milyar Dolar kaynak kullanılarak yatırım yapılmış. Ekrem Başkan döneminde yatırımlar için kullanılan kaynak ise 6.2 milyar Dolar. Yarısından daha az. Ama Ekrem Başkan döneminde tarihin en çok metrosu yapıldı. Hiç yapılmayan hizmetler yapıldı. Kent lokantaları, kreşleri okullar... İSKİ ve İETT üzerinden tarihte görülmemiş yatırımlar yapıldı. Nasıl oluyor da yarı fiyatına daha fazla yatırım yapılıyor. İşte bu paraya bereketin gelmesi sonucu. Yolsuzlukla kurulan medyada bu gerçeği kapatmaya çalışıyorlar.”

“METRO İSTASYONLARIMIZIN ÜSTÜ BİR YAŞAM MERKEZİ HALİNE GELDİ”

“Bu iş sadece para işi değil. Metro istasyonlarımıza bakın. Dudullu ve Kazım Karabekir, Finanskent... Metro istasyonu yaptıktan sonra çok küçük bir kaynak harcayarak üstünü yaşam merkezi haline getiriyorsunuz. Bunun için çok büyük kaynağa gerek yok. Yaratıcı zekaya ve iyi bir eğitime gerek var. Metro istasyonlarımızın üstü bir yaşam merkezi haline geldi.”

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

“Gelmeden önce Ümraniye ile ilgili çok önemli araştırmalar yaptım. Geldiğimde de söylüyordum şimdi gençlerin mahallelerde ne kadar etkin olduğu daha iyi anlaşıldı. Maddi gücü yüksek ilçelere gidip kafelerdeki gençlere sorduğunuzda yüzde 80’ini üniversiteye hazırlandığını görürsünüz. Bizim ilçemizde ise yüzde 30’u üniversiteye hazırlanıyor. Ya okulu bıraktılar ya da en büyük hayalleri polis veya uzman çavuş olmak. Bunun sebebi yoksulluktur. Bu döngüyü kırmak zorundayız. Peki bunu nasıl yapacağız? Ümraniye’de bir anda gelir artışını sağlamamız mümkün değil. Yavaş yavaş zenginleşen ilçe olacağız ama bunu yapıncaya kadar eğitimdeki fırsat eşitliğini belediye bütçesinden kaynak sağlayarak oluşturacağız. Ümraniyeli tüm çocukların birer amcası, dayısı gibi hissediyorum. Yaşamlarının her anını bilmek istiyorum. Ümraniye Belediye Başkanlığında biriktireceğim en önemli şey o çocukların yıllar sonra meslek sahibi olarak görmek. ‘Yıllar önce bir belediye başkanı amcamız, dayımız vardı. Allah ondan razı olsun’ demeleri benim için ne büyük servet olacak.”

SINAVLARA HAZIRLIK KAMPLARI

“Tüm gençlerimizin dışarıdan da olsa en azından lise diploması almalarını istiyorum. Lise diploması alamamış, geriye de dönemeyen insanlarımıza 15’er gün, 3’er hafta ve 1’er aylık kurslar sağlayacağım. Sınavlara hazırlık kampları oluşturulacak, online dersler verilecek, yüksek teknoloji dijital eğitim sistemi başlatacağım. İlk merkezler İdealis Kent ve Esenkent’te olacak.”

“YAŞINI ALMIŞ KOMŞULARIMIZIN SOSYALLEŞECEĞİ TEK ALAN ARTIK KAHVEHANELER OLMAYACAK”

“Ümraniye’de çok sayıda yaşını almış komşularımız var. Evde durunca canları sıkılıyor, dışarı çıkmak isteseler de cepte paraları yok. Her gün o komşularımla sokakta karşılaşıyorum. Onların vakitlerini iyi geçirmeleri lazım. Sosyalleşecekleri, kaliteli vakit geçirecekleri, entelektüel sohbetleri yapacakları yeni tesisler kuracağız. Bu tesisler her mahallede olacak. Yaşını almış komşularımızın sosyalleşeceği tek alanlar artık kahvehaneler olmayacak. Bu ilçenin insanları artık daha mutlu olacak.”

“GÜNDÜZ YAŞLI BAKIM EVLERİ KURACAĞIZ”

“Evde bakıma muhtaç vatandaşlarımızdan bize çok fazla talep geliyor. Kimsesi yok veya çocuğu uzakta... Bunların bakımını üstleneceğiz ve ayrıca o komşularımıza acil durumlarda bizi çağırabileceği panik butonunu da ellerine vereceğiz. Gündüz yaşlı bakım evleri kuracağız. Annesi veya babası bakıma muhtaç ama bırakıp işini gidemeyenler var. Onlar annelerini, babalarını bu merkezlere gönül rahatlığıyla bırakabilecekler. Emekliliğe hazırlık akademisi kurmamız lazım. Emekli olduğunuzda bazen sosyal hayata hemen adapte olamayabilirsiniz. Psikolojik destek verebileceğimiz yerler hazırlıyoruz. İkinci bahar kahveleri kuracağız.”

“FİZYOTERAPİ MERKEZLERİNİ KURMAK DURUMUNDAYIZ”

“Engelli bir Ümraniye var. Bırakın engelli vatandaşı, sağlıklı insanın bile yaşayamadığı bir Ümraniye var. Buradaki engelleri aşmamız lazım. Gösteriş için değil gerçekten aşmak zorundayız. Evimize yanaştığımızda cep otoparklarına ihtiyacımız var. Konu dönüp dolaşıyor 1 lira çalmak için yapmadıkları hizmetleri yapmak için bizim 10 lira harcamak zorunda olmamıza geliyor. Ümraniye’de çok büyük ihtiyaç olan fizyoterapi merkezlerini kurmak durumundayız. Engelli ailelerin için de gündüz bakım evleri... Acil işi çıkan ebeveynlerin huzurla çocuklarını bırakabilecekleri merkezler olacak.”

“YEME-İÇME ENDÜSTRİSİ İLÇEMİZİ TANITMA AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

“Hiç kimse bilmiyor ama Ümraniye bir gastronomi kentidir. En pahalı restaurantların üzerinde lezzeti olan esnaf lokantalarımız var. Bizim gibi ilçelerde hiç beklenmeyen yaratıcı sonuçlar çıkar. Kuracağımız Gastronomi ve Mutfak Sanat Akademisi ile kullanacağız. Bu Ümraniye için büyük fırsat. Çünkü yeme-içme endüstrisi ilçemizi tanıtma açısından çok önemli.”

“ÜMRANİYE’DE ELDE EDECEĞİMİZ BAŞARI TÜRKİYE İÇİN DE BİR MODEL OLACAK”

“AK Parti Ümraniye’de kendisini seven bu insanları duygularını o kadar kötü kullandı ki komşularımız artık bizi görünce mutlu oluyor, bize inanmak istiyor. Yıllardır bize karşı önyargılar vardı. Tabi burada Cumhuriyet Halk Partisi olarak özeleştiri yapmamız gerekiyor. Bunca yıl halkımızın kalbine neden yeteri kadar dokunamadık? İşte biz Ümraniye’de bunları yapacağız. Ümraniye’de elde edeceğimiz başarı Türkiye için de bir model olacak. Tüm önyargıları kırdığımız bir yer olacak.”

EĞİTİM VURGUSU

“Ümraniye’deki okulların bütçesi maalesef yok. Okullarımızın temizliği ne kadar yeterli? Biz bu sorunu belediye olarak çözeceğiz. İlçemizdeki bazı sınıflarda 50 öğrenci aynı anda eğitim görüyor. Neden? Çünkü okul sayısı yetersiz. Bu eğitim sisteminde öğrenci perişan olur. Hem özel okulların açılmasını teşvik etmek zorundayız hem de okullar için yer yapmak zorundayız. Okullara temiz suyu getireceğiz. Çocukların içtiği su geçmişe göre daha temiz ama arıtma sistemini mutlaka kurmak zorundayız. Hiçbir öğrenci okuldan aç çıkmayacak. Tüm yoksul bölgelerde yoksul öğrenciler için gıda desteği vereceğiz.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.