Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yıldırım yeni Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Alanını tanıttı

Başkan Yıldırım yeni Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Alanını tanıttı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ‘Sondurak Meydanı ve Zemin Altı Otopark Projesi’nin tanıtımını yaptı. Yıldırım, aynı zamanda ilçe genelinde hayata geçirilen ve yapımı devam eden projelerle ilgili bilgiler paylaştı.

  • İstanbul Gündemi
  • 20.12.2023 - 17:13

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ilçe merkezinde yapımına başlanan yeni meydan projesi ile zemin altı katlı otopark projesinin tanıtımını yaptı. Başkan Yıldırım, günlük ortalama 100 bin kişiye hitap edecek olan projenin ilçedeki otopark sorununa da çözüm getireceğinin altını çizerek, ilçenin tam merkezinde bulunan yeni bir yeşil alanlı meydanın da kazandırılacağını açıkladı.

 PROJENİN YAPIMI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Ümraniye Belediyesi artan nüfusla birlikte ortaya çıkan paklanma sorununa önemli ölçüde çözüm sağlamak, vatandaşların keyifle vakit geçireceği ve bölgenin nefes alacağı yeni bir yeşil alan barındıran meydan projesini hayata geçiriyor. 6 bin 275 metrekare peyzaj alanına sahip olan meydan ve 4 kattan oluşan 11.537,88 metrekare inşaat alanına sahip 355 araçlık zemin altı otoparkın yapım çalışmaları devam ediyor.

“PROJELERİ BİR BİR YAPARAK BUGÜNLERE GELDİK”

Kentsel dönüşümün Ümraniye için çok önemli olduğunu belirten Başkan İsmet Yıldırım, “İlk geldiğimizde ‘daha yaşanabilir bir Ümraniye nasıl olur?’ diye sözlerimiz olmuştu. İlçemizde parklar, yollar, meydanlar nasıl yapılır ile alakalı projelerimiz vardı. Bu projeleri bir bir yaparak bugünlere geldik. Son Durak Meydanı da bunlardan bir tanesi. 17 bin metrekarelik bir alan üzerindebu dönüşümü yapacağız. Depreme dayanıksız olan camiyi yıkıp yerine daha güvenli ve 2 bin 500 kişinin aynı anda icadet yapabileceği bir cami inşa edeceğiz. Ayrıca altında da 3 katlı ve 355 araç kapasiteli otopark yapacağız. Otopark yapılırken engelli vatandaşlarımız da o otoparklardan faydalanması lazım. Bu proje sayesinde 18 engelli vatandaşımız için de otopark imkanı olacak.  Burası bölgeye nefes aldıracak. Bizim en önemli caddemiz Alemdağ Caddesi. Buranın da meydanlarla süslenmesi lazım. Meydanlardaki dönüşümün uzamasının nedeni istimlak konusu. Burada daha önce benzin istasyonu vardı. O istasyonu başka bir yere taşıdık. Ayrıca var olan 2 tane yapıyı yıktık” ifadelerini kullandı.

“2019’DAN BU YANA ÖNEMLİ BİR YOL KATETTİK”

Ümraniye genelindeki binaların yüzde 70’inin dönüştürüldüğünü vurgulayan Yıldırım, “Ümraniye’de kentsel dönüşümün yapılması gereken bina sayısı 56 bin. Muhakkak yıkılması gereken 300 tane binamız var. Bunlarla alakalı önlemler alınıyor ve yıkım çalışmaları sürüyor. Ümraniye’nin değişimi ve dönüşümü için 2019’dan bu yana önemli bir yol katettik. Diğer ilçelere göre zemin açısından daha şanslı olmanın yanı sıra dönüşümle birlikte binalarımızın yüzde 70’i yenilenmiş oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 3 bin 294 bina tamamlandı. Ayrıca kurduğumuz ofislerde ücretsiz bir şekilde bilgilendirme hizmeti veriyoruz. Bunların dışında Ümraniye’de Yarısı Bizden kampanyasına 10 bin 5 adet başvuru yapıldı” dedi.

DEVAM EDEN PROJELERİ ANLATTI

Dönüşüm kapsamında devam eden projelere de değinen Yıldırım, “Hekimbaşı Mahallesi’nde 40 bin metrekarelik alanda 111 bina yıkılarak 591 konut ve 28 dükkanın inşaatı devam ediyor. Topağacı Mahallesi’nde 1. ve 2. etap çalışmalarımız sürüyor. 1-2 ay içerisinde temellerini atacağız. İnkılap, İstiklal, Kazım Karabekir ve Dumlupınar Mahallelerinde toplam 6 projenin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ademyavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Huzur, Ihlamurkuyu ve Cemil Meriç Mahallelerinde toplam 250 etaptan oluşan 1 milyon 313 bin metrekarelik parsele sahip alanlarda 22 bin 649 bağımsız bölümün projelendirilmesi yapılıyor” şeklinde konuştu.

“GÜVENLİ, DEPREME DAYANIKLI BİNALARIN YAPILMASINA KATKI SUNALIM”

Ümraniyelilere çağrıda bulunan Yıldırım, şunları söyledi: “Deprem öldürmez. Hasarlı, güvensiz, dayanıksız yapılar öldürür. ‘Mal canın yongasıdır’ demeyelim. Buradan Ümraniyeli vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz. Güvenli, depreme dayanıklı binaların yapılmasına katkı sunalım.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.