Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şükrü Genç merakla beklenen kararı açıkladı! CHP’nin Sarıyer adayı...

Başkan Şükrü Genç merakla beklenen kararı açıkladı! CHP’nin Sarıyer adayı...

Belediye binası önünde basın açıklaması yapan Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç, yerel seçimlerde Sarıyer adayının belirlenmesine ilişkin istişarelerin 20 Şubat (yarın) saat 12.00’da sona ereceğini söyledi.

  • İstanbul Gündemi
  • 19.02.2024 - 18:22

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart yerel seçimleri için Sarıyer Belediye başkan adayını belirleme sürecinde yaşanan anlaşmazlıklarda sona gelindi. Mevcut Belediye Başkanı Şükrü Genç, Genel Başkan Özgür Özel ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını da paylaştı.

ŞÜKRÜ GENÇ’İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

“Hakkın o kadar çok şey söylendi ki... ‘Başkan yaşlandı, başkan yoruldu’ dediler. Fakat onlar bir şeyin farkında değil. Keşke bunu onlar da keşfetseler... Dostluğun ve özellikle gönlün halkla dayanışma içerisindeyse, sevdiklerinde dayanışma içerisindeysen çok büyük güç alırsın. Ben de bundan büyük enerji alıyor. Şükür ki ayakta duruyorum, elim de tutuyor. Bu tür ayak oyunlarıyla, safsatalarla bu işlerin olmayacağını bilmeleri lazım.”

“BEN HALKSIZ, ÇOCUKLAR OLMADAN YAPAMAM”

“Bu toplantının sahibi biziz. Fakat misafirlerimiz var. Birbirinden kıymetli basın mensupları... Onlardan yaptıklarımızı ve söylediklerimizi halka ulaştırmalarını bekledik. Onlar da mesleklerinin gereği olarak sesimizi geniş kitlelere ulaştırdılar. Onların aracılığıyla bizim ne demek istediğimiz anlaşıldı. Bu açıklamalar da Cumhuriyet Halk Partisi’ni düşündüğüm için yaptım. Sarıyer halkın düşündüğüm için yaptım. Ben halksız, çocuklar olmadan yapamam.”

“SONRASI İÇİN PLANLAR YAPMADIM”

“14 Şubat’ta burada aynı saatte Sarıyer’de aday belirleme sürecinde yapılan yanlışlığa karşı partime süreci yeniden değerlendirmeleri için haykırdım. ‘Sarıyer’e yazık oluyor, kaybediyoruz!’ dedim. Endişelerimi ve umutlarımı belirtmiştim. 18 Şubat gecesine kadar bekleme, halkımla değerlendirme ve istişare yapacağımı, her ne şekilde olursa birlikte karar alacağımı özellikle anlatmıştım. Partimizi her dönem artan oylarla beraber iktidara taşıdık. Partili olma zorunluluğumu hiçbir zaman bırakmadım, hiç acele etmedim. Sonrası için planlar yapmadım.”

“SİZİN ONAYINIZ OLMADAN HİÇBİR ŞEYİ KABUL ETMEYECEĞİM”

“Biraz önce Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in aramasıyla yaptığımız görüşmede, 20 Şubat saat 12.00’a kadar konunun üzerinde bekleme ve çalışma kararı aldık. Bizim için makam, mevki, koltuk önemli değil. Bizim için yaşamın her alanı bir mücadele alanıdır. Bizim için önemli olan halktır. Bu noktada hiçbir dayatmaya gitmedim. Bir yanlışlığın düzeltilmesini istedim. Yarın saat 12.00’da kararı ve sonrasını açıklayacağım. Sizin onayınız olmadan da hiçbir şeyi kabul etmeyeceğimi bir kez daha belirtmek istiyorum.”

 

Yavuz Topal – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.