Dolar 34,0170
%-0.13
Euro 38,0638
%0.42
Altın 2.827,500
%0.88
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Rıza Akpolat’ın aday adaylık başvurusu gövde gösterisine dönüştü

Başkan Rıza Akpolat’ın aday adaylık başvurusu gövde gösterisine dönüştü

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında aday adaylık başvurusunda bulundu. Başvuru belgelerini teslim ettikten sonra açıklamalarda buluna Akpolat’a Beşiktaşlılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 05.12.2023 - 20:45

Başkan Rıza Akpolat’a;  CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Alican Şen, CHP İstanbul il başkan yardımcıları, farklı ilçelerin CHP ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar yalnız bırakmadı.

ALİCAN ŞEN: “RIZA BAŞKANIN 5 YILLIK SERÜVENİNDEN İLÇE BAŞKANI OLARAK RAZIYIM”

Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı Alican Şen, “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, sevgili Beşiktaşlılar! Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Belediye Başkanımız Rıza Akpolat’ın bir dönem daha Beşiktaş’a hizmet etmek için aday adaylık başvurusu için bir araya geldik. Yerel yönetimler partimizin halkla birebir temas kurduğu, halkımızın partimizi tanıması için önemli bir yere sahiptir. Yerel yönetimler Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan teveccühü artıracaktır. Bu nedenle belediye başkanlarımızın yükü ağır, sorumlulukları fazladır. Rıza Başkan zor bir dönemi geride bırakıyor. Bu dönemde çok başarılı çalışmaları oldu. Beşiktaş, Cumhuriyetin ve Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucusu olarak yıllardır partimize teveccüh gösteren, hem yerel seçimlerde hem genel seçimlerde rekor oylarla partimizi göreve getiren güzide bir ilçemizdir. Bir adım geri düşmeden bu teveccühe layık olmaya çalışıyoruz. Rıza Başkanın 5 yıllık serüveninden ilçe başkanı olarak razıyım. Tekrar çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyorum. İşimiz Beşiktaş ile bitmiyor. İBB’de de çoğunluğu elde etmemiz lazım. Oradan yakalayacağımız sinerjiyle 2028’de iktidar olacağız. 2029’da belediyeleri tekrar kazanacağız” şeklinde konuştu.

RIZA AKPOLAT: “ÇÜNKÜ BURADA GÖREV YAPMAK ÇOK BÜYÜK SORUMLULUK”

“Aslında bu mikrofonlara alışkınım ama şuan çok heyecanlıyım. 4,5 yıl önce yine bu kürsüye çıkmıştım ve o gün burada projelerimi anlatmıştım. Beşiktaş’ta göreve geldiğimizde neler yapacağımızı vaat etmiştik. Beşiktaş çok kıymetli, özel bir yer. Tarihi dokusu, doğası, 9 üniversitesi, 3 sarayı, finans merkezleri... Çevre il ve ilçelerden, Avrupa ve dünyanın dört bir yanından İstanbul’a ayak basan herkesin bir vesileyle mutlaka gelip uğradığı, nefes aldığı, eğitim aldığı bir yer. Avrupa’nın ilk giriş noktası burası. Barbaros Hayrettin’in, kaptan-ı deryaların kenti... Ama en önemlisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı, düşman gemileri Dolmabahçe’nin önüne geldiğinde ‘Geldikleri gibi giderler’ dediği yerin adı, daha ordu müfettişiyken tüm savaş planlarını yaptığı, Cumhuriyet fikrini geliştirdiği, Akaretler’deki evden çıkıp Beşiktaş meydana inip oradan Kartal istimlotuna binerek Bandırma vapuruyla Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı, hayata gözlerini yumduğu yerin adıdır Beşiktaş. Dolayısıyla bu kürsüye her çıktığımızda çok heyecanlanıyoruz. Her sabah uyandığımızda da heyecanlanıyoruz. Çünkü burada görev yapmak çok büyük sorumluluk.”

“BİZE AKTARILAN SORUNLARIN YÜZDE 89’UNU OLUMLU OLARAK ÇÖZDÜK”

“Ne mutlu bize ki göreve gelmeden önce vaat ettiğimiz projelerin yüzde 80’ini gerçekleştirmiş, diğerleriyle de gerekli adımları atmış bir şekilde huzurunuza çıktım. Dolayısıyla heyecanın yanında sizlerle birlikte gururu da paylaşıyorum. Göreve gelirken birçok şeyi söyledik, konuştuk. Göreve gelirken ‘Beşiktaş’ı katılımcı bir anlayışla yöneteceğiz’ dedik. Peki ne yaptık? Mahallelerimizde toplantılar gerçekleştirdik. Önce mahallelerin sorunlarını tespit ettik, onun üzerine projelerimizi gerçekleştirdik. Halk toplantıları yaptık. Ama pandeminin ortaya çıkmasıyla beraber bu katılımcılığın şeklini değiştirdik. Bir ekip kurduk ve Beşiktaş’taki tüm haneleri ziyaret ettik, vatandaşın sorununu dinledik. Bize aktarılan sorunların yüzde 89’unu olumlu olarak çözdük. Çözemediğimiz sorunların birçoğu bizden kaynaklı olmayan kronik sorunlardır. Seçimden önce vaat etmeyip de sonradan projelendirdiğimiz hizmetlerimiz de vardı. Halk Market, Halk Mağaza, aşevi açacağız demedik ama tüm bunları hayata geçirdik. Bin 228 hanemizin Halk Market ve Halk Mağaza aracılığıyla ekonomik kriz yaşamasının önüne geçtik. Aşevimizden her gün 6 bin adet sıcak yemeği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık.”

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DESTEK

“Beşiktaş’ta 9 üniversite var. Dolayısıyla ilçemiz bir öğrenci kentidir. Beşiktaş’ta kütüphane yoktu. Hızlıca 2 kütüphaneyi hizmete açtık. Göreve gelirken çocuk dostu, öğrenci dostu, kadın dostu, yaşlı dostu bir belediyeciliği hayata geçireceğimizin sözünü vermiştik. Bu kadar öğrencinin olduğu bir yerde ve ekonomik krizin olduğu ortamda yemek fiyatlarına yapılan zamlardan sonra öğrenciler intihar etmeye başlamıştı. Arkadaşlarla bir araya geldik ve bir adım atmaya kadar verdik. Bir aplikasyon hazırladık. Restaurantlarla, esnafımızla anlaştık. Öğrencilerimiz bir öğrenci numarasıyla sisteme girip sisteme kayıtlı ve kendisine en yakın konumdaki anlaşmalı yere gidip ücretsiz olarak yemek ihtiyaçlarını karşıladılar. Bu uygulamayı kullanan yaklaşık 2 bin öğrenci var. Bunlar sosyal belediyeciliğin gereklilikleri.”

“SEMT KARTLARIYLA HİZMETLERİ İNDİRİMLİ OLARAK ALIYORLAR”

“ Özellikle 6 mahallemizin bizden bir isteği vardı. Yıllar önce gidip denizi seyrettikleri, çay içtikleri, nefes aldıkları sahil kısmına gidemiyorlardı. Çünkü işletmelerin fiyatları ilçe sakinlerine göre değil, dışarıdan gelenlere göre belirleniyordu. Bu talebi de hızlıca dikkate aldık ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin önündeki yaklaşık 1.1 dönümlük arazide sosyal tesis inşa ettik. Bu sayede Beşiktaşlı komşularımızın hayalini gerçekleştirmiş olduk. Seçim dönemi hem mahalle toplantılarında hem de saha toplantılarında bize söylenen en büyük sorunu da çözdük. Beşiktaşlı komşularımıza Semt Kartı dağıttık. Beşiktaş Belediyesi’nin hizmet alanlarına gidip oralarda bu hizmetleri indirimli olarak alıyorlar. Bunları yanı sıra Beşiktaş Akademi’yi açtık. Lise ve üniversiteye hazırlık kurslarını ücretsiz bir şekilde veriyoruz.”

“KADIN DOSTU BİR BELEDİYE OLACAĞIMIZI SÖZÜNÜ VERMİŞTİK”

“Maalesef biz kadınları artık şiddet ve ölüm haberleriyle anar olduk. Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesine dönüştü. Biz kadın dostu bir belediye olacağımızı sözünü vermiştik. Kadınlara istihdam alanların açılmasını savunuyoruz. Bu kapsamda Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’ni Levent’te hizmete açtık. Bu merkez şu anda şiddet gören kadınların, boşanma aşamasında olan kadınların, işsiz olan kadınların hukuki süreçlerini takip ediyor, kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor, onların ve çocuklarının hayata hazırlanmasına destek veriyor.”

“ATIL OLAN ALANLARIMIZIN BİRÇOĞUNU PARKA DÖNÜŞTÜRDÜK”

“Yeşil bir Beşiktaş sözü vermiştik. Aslında çok kısıtlı alanlarımız var. Beşiktaş’ta yeşil alan yok ama atıl olan alanlarımızın birçoğunu parka dönüştürdük. 18 tane yeni park inşa ettik. 45 tane parkı da elden geçirdik. 17 bin 457 metrekare parkı Beşiktaşlı komşularımızın hizmetine açtık. Bu açtığımız parklarda tüm fonksiyonları katılımcı bir anlayışla belirledik. Vatandaştan ne talep geldiyse parklara o fonksiyonları tanımladık.”

“HIZLI BİR ŞEKİLDE DÖNÜŞÜMÜN GERÇEKLEŞMESİ GEREKİYOR”

“Beşiktaş’taki yapı stokunun yüzde 78’i 1960 ile 1980 yılları arasında inşa edildi. Dolayısıyla burada hızlı bir şekilde dönüşümün gerçekleşmesi gerekiyor. Ama maalesef bunu dönüştürmek, imar planlarını hayata geçirmek sadece Beşiktaş Belediyesi’nin kararlarıyla mümkün olmuyor. Böyle tarihi alanların yetkileri kanunlardan dolayı kısıtlı. Hem Beşiktaş Belediyesi hem İBB hem Anıtlar Kurulu hem de ilgili bakanlığın ortak mutabakatıyla çözülecek sorunlar olduğu için imar planını hayata geçirmek istediğinizde karşınıza çeşitli engeller çıkarılıyor. Peki biz ne yapıyoruz? İmar A.Ş ve kentsel dönüşüm müdürlüğünü kurduk. Bu iki kurumumuz aracılığıyla binasını dönüştürmek isteyen vatandaşlarımızın muvafakatnamelerini alıp tüm süreci takip edecek şekilde bir çalışmayı hayata geçiriyoruz.”

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA BELLİ BİR NOKTAYA GETİRDİĞİMİZ BEŞİKTAŞ’I HAK ETTİĞİ YERLERE GETİRECEĞİZ”

“İBB Meclisi’nde çoğunluğu alıp Beşiktaş’ın imar sorununu, ketsel dönüşüm sorunlarını çözeceğiz. Dayanıklı bir kent haline getireceğiz. Ortaköy Vadisi projesini başlattık ve altyapısı yapılıyor. 280 dönüm araziyi yaşam vadisi haline getiriyoruz. Biz o alanı ranta kapattık, tapuya şerh koyduk ve burası bizden sonra da asla ranta açılamayacak şekilde planladık. Konaklar’da 21 dönümlük bir alanı parka çevirdik ve Konaklar Kent Parkı’nı açtık. Sorun yaşadığımız alanları işbirliği içerisinde halkın menfaati yönünde  hizmete açıyoruz. Bu mücadele alanıdır. Biz de mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu seçimlerde belediye meclislerinde mutlaka çoğunluğu elde etmeliyiz. Ondan sonra da iktidarın önümüzde koyduğu tüm engelleri ortadan kaldırmış olacağız. Yaptığımız çalışmalarla belli bir noktaya getirdiğimiz Beşiktaş’ı hak ettiği yerlere getireceğiz.”

“VAR OLDUĞUMUZ SÜRECE BU DEĞERLERİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Beşiktaş demek eşitlik demek. Beşiktaş demek özgürlük demek. Beşiktaş demek hürriyet demek. Beşiktaş demek demokrasi demek. Beşiktaş demek Cumhuriyet demek. Beşiktaş demek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk demek. Var olduğumuz sürece bu değerleri savunmaya devam edeceğiz.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.