Dolar 34,1582
%0.07
Euro 38,0053
%0.24
Altın 2.884,010
%-0.05
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Murat Türk’ten Ümraniye Belediyesi iddialarına sert tepki! ‘Adam göndermeyi bırakın, bariyer bile vermediler!'

  • İstanbul Gündemi
  • 01.05.2023 - 19:57

Siyasi kulislere bomba gibi düşen ve sosyal medyada dolaşan söz konusu iddiaya tepki gösteren Başkan Murat Türk, konuyla ilgili İstanbul Gündemi’ne özel açıklamalar yaptı.

BİR TEPKİ DE MURAT TÜRK’TEN GELDİ

Ümraniye Belediyesi Park ve Müdürü Yusuf Sezer Esmeray’ın başında bulunduğu birimin WhatsApp grubuna Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Ümraniye’de yaptığı esnaf ziyareti ve halk buluşmasına personellerin katılmaları yönünde telkinde bulunduğu öne sürülmüştü. Gerçekleştiği iddia edilen yazışmaların ekran görüntüsü sosyal medyada dolaşırken, söz konusu iddialara bir tepki de Memleket Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Murat Türk’ten geldi.

“VATANDAŞ BULUŞMASINA BELEDİYE PERSONELİNİ GÖNDERDİĞİ İDDİASI GERÇEK DIŞIDIR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Murat Türk, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce, 30 Nisan Pazar günü esnaf ziyareti ve halk buluşması için Ümraniye’ye gelmişti. Öncelikle Genel Başkanımızı bağrına basan tüm Ümraniyeli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fakat basında çıkan bir haber ile alakalı açıklama yapma gereği hissettim. Ümraniye Belediyesi düzenlediğimiz vatandaş buluşmasına belediye personelini gönderdiği iddiası gerçek dışıdır. Bırakın adam göndermeyi güvenlik için bariyer bile vermediler” şeklinde konuştu.

“KARŞIMIZA 30 BİN TL’LİK BİR MALİYET ÇIKTI”

Güvenlik önlemleri için bariyer dahi bulmakta zorlandıklarını ifade eden Türk, “Genel Başkanımızın Ümraniyelilere hitap ettiği Alemdağ Caddesi’nde miting yapmak kanunen yasak. Bundan dolayı miting değil, halk buluşması yaptık. Dolayısıyla bazı güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyordu. Biz de alana bariyer konulması amacıyla belediyeye ve zabıtaya başvurduk. Fakat siyasi partilere bariyer veremediklerini ifade ettiler. Biz de konuyu emniyet güçlerine bildirdik. Ancak onlar da ellerinde yeteri kadar bariyer olmadığını ve kendi bütçemiz doğrultusunda bariyer temin etmemizi söylediler. Piyasa araştırması yaptık ve karşımıza 30 bin TL’lik bir maliyet çıktı. Biz de emniyete bu bütçeyi karşılayamayacağımızı ve eğer bariyer bulabilirlerse getirmelerini yoksa elimizden bir şey gelmeyeceğini dile getirdik. Sağ olsunlar kısıtlı sayıda da olsa bariyerler getirdiler ve önlemi aldık” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ VE SİTEM!

Ümraniye Belediyesi’ni eleştiren Başkan Türk, şunları söyledi: “Ben isterdim ki Ümraniye Belediyesi ‘O alandakiler de bizim vatandaşımız 3-5 tane bariyer verelim’ desinler. Fakat bunu da yapmadılar. Dolayısıyla basında yer alan haberler doğru değildir. AK Parti’li Ümraniye Belediyesi’nden Memleket Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı’nın programına herhangi bir katkı olmamıştır.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.