Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN KILIÇ ULUSLARARASI TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 26.08.2017 - 17:57
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ilçenin dünya şehirleriyle bağının güçlenmesi için uluslararası temaslarını sürdürüyor. Başkan Kılıç gerçekleştirdiği konsolosluk ziyaretlerine son olarak Sudan Başkonsolosluğu ile devam etti.
İki ülke arasında yerel anlamda işbirliğinin artırılması için gerçekleşen ziyarette Başkan Kılıç Sudan´ın İstanbul Başkonsolosu Dr. Emad Mirghani Altohamy ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.
Bir saatten uzun süren görüşmede yerel gündem maddeleri, şehircilik, kültür ve turizm konuşuldu.
Ziyareti değerlendiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ´´Sudan, halen Afrika´daki en kapsamlı ilişki ve işbirliğine sahip olduğumuz başlıca ülkelerden biri. Osmanlı´dan günümüze tarihsel bağlarımız mevcut. Ekonomik işbirliğimizse her geçen gün artıyor. Ulusal düzeyde yakaladığımız bu başarıyı yerel anlamda da artırmak istiyoruz.´´ ifadelerine yer verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos  Altohamy ise konuşmasında Türkiye´nin desteğini her zaman yanında hissettiklerini belirtti. Sudan´da Türkçe öğrenmek isteyenlerin oranının fazlalığına değinen  Altohamy ´´Türkiye her konuda güçlü bir ülke. Dünyanın gözü kulağı Türkiye´de. Sudanlı gençler Türkiye´yi çok yakından takip ediyor. Birçoğu Türkçe öğrenmek, Türk kültürüyle tanışmak istiyor.´´ diye konuştu.
İstanbul´un dünyanın sayılı metropollerinden olduğunu belirten Başkonsolos  Altohamy; ´´Bu şehirdeki yenilikleri hem yakından takip ediyor hem de bizzat içinde yaşadığımız için deneyimleme şansına sahip oluyoruz. Şehircilik alanındaki projelerde Kağıthane´nin adını sıklıkla duymaktayız. Kağıthane´deki Sudanlı vatandaşlarımızı ziyaret ettiğimizde orada  planlı bir şehirleşme görüyoruz.´´ dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.