Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Kartoğlu’ndan çağrı! ‘Hasarlı veya riskli binalar varsa bizi arayın’

  • İstanbul Gündemi
  • 04.03.2023 - 11:27

Gençlerle asrın felaketini ve afetlere karşı alınması gereken önlemlere değinen Başkan Kartoğlu, Başakşehir’deki kentsel yenileme çalışmalarından da bahsetti ve hasarlı, riskli binalar için çalışmaları hızlandırdıklarını dile getirdi.

“Hasar tespiti için evlere gidiyoruz”

Çevresinde riskli veya hasarlı binalar bulunanların Başakşehir Belediyesi’ni aramasını isteyen Başkan Yasin Kartoğlu, “Hasar tespiti ile alakalı bize ulaşan ihbarlar olursa biz tespit için evlere gidiyoruz. Bazen ‘kolon kesiliyor’, ‘kiriş kesiliyor’ gibi şeyler duymuşsunuzdur. Bu tür riskli şeyler duymuşsanız veya şahit olmuşsanız bizi arayın ya da ailenize söyleyin onlar bizi arasınlar. Şimdiye kadar bize iletilen her yere gittik. Riskli bina stoku oranımızın düşük olması bizim için sevindirici. Şahintepe ve Ziya Gökalp mahallelerinde riskli binalarımız var. Oralardaki binaları acilen yenilememiz gerekiyor. Şahintepe’de inşaatlar başladı. Ziya Gökalp’ta ise bir ay sonra başlayacak” diye konuştu.

“Eğitim alarak AFAD gönüllüsü olabiliyorsunuz”

Deprem ve diğer doğal afetler sonrasındaki çalışmalarda yer almak için gönüllü olmak isteyenlere yönelik eğitimler verdiklerini ifade eden Başkan Kartoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Gönüllü olmak isteyen varsa BAŞAKAY, bizim afet eğitimi veren ekibimiz. Bir parkur hazırlıyoruz ve orada eğitimler alacaksınız. Eğitimleri tamamladığınızda resmi olarak AFAD gönüllüsü olabiliyorsunuz. Sizler de buna dahil olursanız beni çok sevindirirsiniz. Gönüllü sayımız ne kadar çok artarsa bu tür sıkıntıları atlatabiliriz. Biz parkuru yaptıktan sonra sizlere duyuracağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.