Dolar 38,4293
%0.04
Euro 43,9368
%0.4
Altın 4.139,160
%0.95
Bist-100 9.307,00
%-1.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN ALTUNAY´DAN 3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ´NDE İNCELEME

  • İstanbul Gündemi
  • 18.01.2016 - 01:39

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye teknik ekibiyle birlikte yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu şantiyesini ziyaret etti. Başkan Altunay, ?Başbakanımız Ahmet Davutoğlu´nun açıkladığı gibi köprünün önümüzdeki yaz ayında faaliyete geçtiğini göreceğiz. Köprünün Sultangazi´ye 15 kilometre mesafede olmasından dolayı ilçemiz merkezi bir konuma gelecek ve olumlu yönde pek çok etkisi olacaktır? dedi.

Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü  yapım çalışmaları son aşamaya geldi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, teknik ekibiyle birlikte 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu şantiye sahasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Buradaki çalışmalar hakkında bilgi veren projenin Kontrol Başmühendisi Beyhan Yaraman, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.  

Yavuz Sultan Selim Köprünün yüzde 88´i tamamlanmış durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay, şunları söyledi:

?59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliği ile dünya en geniş asma köprüsü. 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu´nun hizmete girmesiyle İstanbul´un trafik yoğunluğu rahatlayacak. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu´nun ifade ettiği gibi köprünün önümüzdeki yaz ayında faaliyete geçtiğini göreceğiz.? Köprünün Sultangazi´ye 15 kilometre mesafede olduğunu söyleyen Başkan Altunay; bu yakınlıktan dolayı Sultangazi´nin merkezi bir konuma geleceğini ve olumlu yönde pek çok etkisinin de olacağını belirtti.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.