Dolar 34,1408
%0.02
Euro 38,0736
%0.42
Altın 2.886,280
%0.03
Bist-100 10.034,00
%1.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

  • İstanbul Gündemi
  • 22.12.2022 - 13:44

Yarışmaya bu yıl 750 girişimci katıldı. Ortaokul, Lise, Üniversite, Öğretmen ve Vakıf Katılım Özel kategorilerinde dereceye giren 1., 2. ve 3.’lere ödülleri takdim edildi. Yoğun katılımın olduğu ödül törenine; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ShiftDelete.Net'in kurucusu Hakkı Alkan, Başakşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürü Bekir Selçuk Temel, birim müdürleri ve gençler katıldı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu: “Türkiye’nin 81 ilinde, 35 ülkede binlerce öğrencimiz var”

Ödül töreni öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “9.’sunu düzenlediğimiz İnovasyon Yarışmasının ödül törenine geçeceğiz. Katılımcı sayısı her yıl artıyor. Bu yıl ki katılımcı sayımız 750 oldu. Başakşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu yarışma Türkiye’nin en büyük inovasyon yarışmasıdır. Eğitim çalışmaları kapsamında şuan Türkiye’nin 81 ilinde, 35 ülkede binlerce öğrencimiz var, sertifikalı eğitimler veriyoruz. Marka Şehir Başakşehir bu yıl AB’nin düzenlediği İnovasyon Başkentleri Yarışmasına katıldı ve rakipleri Avrupa’nın önemli şehirleri olmasına rağmen finallere kalmayı başardı. Türkiye’den ilk kez bir belediye bu yarışmaya katıldı. İnovasyon yarışmasında ödül kazananlara ve tüm katılımcılara Başakşehir’de kendilerine her türlü lojistik desteği, fırsatları vereceğimizi ve girişimcilerle buluşmalarını sağlayacağımızı ifade ettik” diye konuştu.

Hakkı Alkan: “Böyle bir belediyecilik hizmeti yok”

Ödül töreninde teknoloji ve inovasyonun önemine değinen ShiftDelete.Net'in kurucusu Hakkı Alkan, “Dünyanın her yerinde teknolojik gelişmeleri, yarışmaları yakından takip ediyorum. Böyle bir belediyecilik hizmeti yok. Burada en büyük avantaj inovasyon için aday gösterilen girişimcilerin başarıya ulaşma ihtimalleri çok yüksek. Milyar dolarlarla başarıya ulaşan ve Türkiye’den çıkan girişimcilerle bir araya geldim. O girişimlerin sayısının artırılması hedefleniyor. Cumhurbaşkanımızın da ‘Türkiye’nin geleceği teknoloji ve inovasyondadır’ cümlesi de var. Burada yapılan işler çok güzel. Belediye Başkanımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Buradaki girişimci arkadaşlarla tanıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum” ifadelerini kullandı.

“İyi fikirlerin hayata geçirileceği müthiş bir organizasyondayız”

Yarışmanın gençler için çok değerli olduğunu aktaran Alkan, “Çok emek verilen, iyi fikirlerin hayata geçirileceği müthiş bir organizasyondayız. Burada asıl teşekkür etmemiz gereken kişiler organizasyona liderlik Yasin Başkan ve ekibi. Çünkü 2014’ten beri bu yarışma düzenleniyor. Birçok yere gidiyoruz fakat bu tarz organizasyonların devamı gelmiyor. Bir kere düzenlendikten sonra sahip çıkan olmuyor. Ancak bu yarışma 2014’ten bu yana yapıldığı için gururluyum, mutluyum” dedi.

Bekir Selçuk Temel: “Girişimcilere 850 milyon TL destek verdik”

Başakşehir Living Lab projesi hakkında konuklara bilgiler veren Başakşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürü Bekir Selçuk Temel, “Bizim için çok gurur verici bir gün. 9 yıldır yöneticilerimiz beraber Başakşehir Belediyesi olarak gençlerimizin önünü açabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sizlere Başakşehir Living Lab’ın serüvenini anlatmak isterim. Sosyal, inovasyon ve teknolojinin ekosistemde beraber yaşadığı bir modeldir. Yeni gelişen trend teknolojileri vatandaşlarımızla beraber deniyoruz. Ortak bir ekosistem oluşturuyoruz. Bu modelle ilçemizdeki öğrencilerimiz, vatandaşımız aynı zamanda okuryazarlığı yükseltmiş oluyor. Başakşehir Living Lab sertifikasını 2012 yılında AB’ye bağlı bir federasyondan aldı. Bu federasyonda dünya genelinden yaklaşık 250 Living Lab var. Biz Türkiye’nin ilk Living Lab’iyiz. Bunun için de her zaman gururlandık. Zaman içerisinde de bu sayının artmasını istiyoruz.

Biraz da oluşturduğumuz İnovasyon ve Teknoloji Merkezimiz hakkında bilgiler vermek istiyorum. 3 bin metrekare alan içerisinde tasarım atölyesinden elektrik laboratuarına kadar aklınıza gelecek birçok şey var. Eğer girişimciyseniz çok şanslısınız. Girişimlerinizi mentör ile destekleyebilirsiniz, girişiminize endüstriyel tasarım yapabilirsiniz. Kısacası birçok alanda sizlere destek olabiliyoruz. Eğer başvurduğunuz projeniz kabul edilirse sizlere yeni olanaklar sağlıyoruz. Bunlardan en önemlisi sizlerin projesine yatırımcı olabilmemiz. Eğer güzel bir projeniz varsa yarışma dışında da bizlere başvurabilirsiniz. Şuana kadar 20’nin üzerinde girişime dolaylı ve yatırımcılarla birlikte destek verdik. Bunun desteğin miktarı da yaklaşık 580 milyon TL. Bu çok önemli bir reklam” şeklinde konuştu.

Yasin Kartoğlu: “Her zaman sizlerin yanında olacağız”

Belediye yönetimi olarak fikri ve projesi olan gençlerin yanında olduklarını vurgulayan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Bugün modern kent Başakşehir’de bir gururu daha birlikte yaşıyoruz. Çünkü Başakşehir İnovasyon Yarışmasının bu yıl 9.’su düzenleniyor. Bu proje artık sadece Başakşehir’e ait değil, Türkiye’nin 65 ilinden katılımla bir Türkiye projesi olmuştur. Burada ödül kazanmak veya katılımcı olmak değil, yarışmanın devamlı olması daha önemli. Ödül alma hadisesiyle başlayan serüven daha sonra fikirlerin kuluçka merkezlerimizde yer alması ve kuluçka merkezlerimizde şehir merkezlerinde projeyi geliştirebilecek tüm imkanlarla, daha sonra da başarı elde edeceği düşünülen projeleri yatırımcılarla buluşturan bir ekosistemden bahsediyoruz. Ödül sadece bu işin görünen bir kısmı. Fakat altında çok büyük bir yapı var. Ülkemizdeki gençlere çağrıda bulunuyorum. Eğer fikriniz, projeniz varsa lütfen Başakşehir’e gelsinler. Biz kendilerine her türlü imkanı sağlayacağız. İstanbul bir ülke olsaydı oranın baş şehri Başakşehir oldu. Başakşehir inovasyon ve akıllı şehircilikte marka olmuş, ülkemizde kendisini ispat etmiştir. Türkiye’nin dört bir yanından 120 bin kişi Başakşehir’den eğitim alıyor. Hayallerinize kavuşmak için yurt dışına gitmenize gerek yok. Bu imkanlar bizde var. Gençlerimize bu ateşi yakan, bu hissi oluşturan Sayın Selçuk Bayraktar’a teşekkür ediyorum. Kendisi aynı zamanda bir Türk gencinin neler başarabileceğini gösterdi. Rabbim sayılarını artırsın. Sizlerin içerisinden de ülkemizi gururlandıracak gençlerimizin olduğuna yürekten inanıyorum. Her zaman sizlerin yanında olacağız” diye konuştu.

“Size her yer Başakşehir”

Dereceye giren katılımcılara ödüllerini takdim eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Geçen yılki yarışmada Ankara’dan katılan genç bir arkadaşımız ‘Keşke Ankara’da da bu yarışmayı yapsalar. Neden Ankara’dan geliyorum?’ demişti. Bir kez daha buradan sesleniyorum. Ankara uzak değil. Başakşehir her zaman yanınızda. Size her yer Başakşehir” ifadelerini kullandı. Kartoğlu’nun, “Robotları kendi aralarında sohbet eder hale getirmişler. Çok güzel bir fikir. Açıkçası çığır açabilecek bir girişim. İnşallah çok zengin olursunuz, parayı koyacak yer bulamazsınız” sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.