Dolar 34,1111
%0.28
Euro 38,1246
%0.18
Altın 2.872,990
%1.54
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başakşehir Belediyesi Malatyalı depremzedelere umut oldu

  • İstanbul Gündemi
  • 26.04.2023 - 17:23

Depremzedelerin yaralarını sarmak adına Malatya'nın Akçadağ, Battalgazi, Darende ve Yeşilyurt ilçelerinde toplam yedi konteyner kent kuruldu. Malatya Yaşam Kent’in açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Depremzede ailelere sıcak bir yuva olacak konteyner kentler, altyapıdan atık su ve temiz su hatlarına, elektrik tesisatlarından aydınlatma hatlarına kadar tüm çalışmaların bitirilerek, oturmaya hazır hale getirildi.

YASİN KARTOĞLU: “RABBİM BİR DAHA BÖYLE FELAKETLER YAŞATMASIN, ÜLKEMİZİ KORUSUN”

Yedi konteyner kentte yaklaşık iki bin konteynerin hak sahibi ailelere teslim edileceğini söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Bir hemşehriniz olarak depremin ilk gününden itibaren tüm imkânlarımızla yanınızda olmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. İstanbul'dan en fazla yardım tırı gönderen ilçe olduk. Sizlere yaşam alanları oluşturmak için konteyner kentlerimizin çalışmalarını da sürdürüyoruz. Her zaman yanınızdayız. Çok büyük bir afet yaşadık. Bu süreci el birliği ile aşacağız. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın, ülkemizi korusun” şeklinde konuştu.

MEHMET NURİ ERSOY: “MİLLETİMİZ TÜM ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞTI”

Deprem sonrası devlet ve millet kenetlenmesine dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Milletimiz tüm zorlukları birlikte aştı. Bu kadar büyük bir alanda devletimizin her kademesi çalışma yürüttü, yürütmeye de devam ediyor. Afet bölgesinde alınan kararlarla yaraları çok hızlı bir şekilde sarıyoruz. Devlet ve millet olarak birbirimize tutunduk” dedi.

“BU MİLLETİN HAKKINI ÖDEME AZMİMİZ, İRADEMİZ VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, depremin yaşandığı an itibarıyla çok hızlı bir şekilde görev dağılımı yaparak sahaya inmelerini sağladığını belirten Ersoy, “Bu kadar kısa sürede yapılan bunca işin, gerçekleştirilen bunca çalışmanın arkasında bu milletin hakkını ödeme azmimiz, irademiz var. Vefat eden kardeşlerimize son görevimizi yapma, geride bıraktıklarına sahip çıkma bilincimiz var. Yaklaşık üç aylık sürede gerçekleştirilen yoğun çalışmalar da bu bilincin neticesidir” ifadelerini kullandı.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.