Dolar 34,1054
%0.26
Euro 38,0987
%0.11
Altın 2.875,120
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Mehmet Fatih Kacır’dan Crea Center Çekmeköy’e ziyaret

Bakan Mehmet Fatih Kacır’dan Crea Center Çekmeköy’e ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Crea Center Çekmeköy yerleşkesini ziyaret etti. Bakan Kacır Başkan Poyraz ile merkezi gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

  • İstanbul Gündemi
  • 05.03.2024 - 11:53

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete; Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimoğlu ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü İsmail Erkam Tüzgen katıldı. Bakan Mehmet Fatih Kacır Başkan Ahmet Poyraz ve beraberinde ki heyet ile yerleşkeyi gezerek merkezden faydalanan kullanıcıların yenilikçi ve yaratıcı çalışmalarını yerinde inceleyerek sektöre olan katkıları değerlendirdi.

EKONOMİK ÇEŞİTLİLİK VURGUSU

Ziyaret sırasında, Çekmeköy Belediyesi'nin liderliğinde yürütülen projenin, kültürel ve yaratıcı endüstrilerin gelişimine önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı. Crea Center'ın, bireylerin ve şirketlerin potansiyellerini ortaya çıkarmalarına olanak tanıyarak, ülkenin ve ilçenin ekonomik çeşitliliğini artırabileceği belirtildi.

EKONOMİK VE SOSYAL FAYDALAR SAĞLAMASI BEKLENİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Çekmeköy Belediyesi arasında Crea Centers özelinde iş birliği ve potansiyel destek imkanları konuşulduğu ziyarette proje kapsamında, yeni iş fırsatları yaratılarak istihdamın artırılması, kültürel ve yaratıcı sektörlere odaklanarak ulusal ve yerel ekonomiye katkı sağlanması üzerinde duruldu. Merkezin; eğitim, etkinlik, ürün tanıtım ve mentorluk programlarıyla bireylerin ve şirketlerin becerilerini geliştirmesinin, bu alanda çalışan insan kaynağının niteliğini artırarak uzun vadeli ekonomik ve sosyal faydalar sağlaması bekleniyor.

Bakan Kaçır, Crea Center Çekmeköy üyeleriyle de bir araya gelerek üyelerin projelerini dinledi, tasarımlarını ve ürünlerini deneyimledi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.