Dolar 34,1105
%0.28
Euro 38,1427
%0.23
Altın 2.869,290
%1.41
Bist-100 9.910,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bakan Kurum’dan Ümraniye’ye kentsel dönüşüm müjdesi!

  • İstanbul Gündemi
  • 04.05.2023 - 15:19

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye’de birçok şehir ve ilçede riskli binalara yönelik çalışmalar hız kazandı

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI YILLAR ÖNCE BAŞLADI

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına yıllar önce başladı. 2019’da belediye bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü örnek çalışmalar ortaya koydu. Müdürlük kurulduğu günden beri vatandaşlara ücretsiz ve şartsız olarak kentsel dönüşüm hukuki ve teknik destek hizmeti verdi.

9 BİN 324 BİNA DÖNÜŞTÜ

Ümraniye genelinde hem özel hem de kamu kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 9 bin 324 bina ve 34 bin 890 bağımsız birim kentsel dönüşüm çalışmalarına doğrudan dâhil oldu. Son 4 yılda Ümraniye’de evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara, 6306 sayılı kanun kapsamında 62 milyon 260 bin TL kira ve taşınma yardımı yapıldı. Ümraniye Belediyesi son olarak, ilçenin çehresini değiştirecek ve diğer ilçelere örnek oluşturacak bir projeyi daha hayata geçirdi. Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Komşu Finans Evleri Anahtar Teslim Töreni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşti.

“ÜMRANİYE'DE 32 BİN 300 KARDEŞİMİZİN MÜLKİYET SORUNLARINI ÇÖZDÜK”

Törende konuşan Bakan Kurum, “İstanbullular için 500 bini Anadolu'da, 500 bini Avrupa'da olmak üzere toplam 1 milyon yeni yuvamızı İstanbul'un dönüşümü için inşa ediyoruz. Bunun yanı sıra 500 bin konutumuzu da yerinde dönüştürüyoruz. Sizlere, yavrularımıza, evlatlarımıza, gençlerimize söz veriyoruz; bu aziz şehirde tek bir riskli, tek bir güvensiz yapı dahi bırakmayacağız. Milletimiz sıcak yuvalarında, güven içerisinde başını yastığa koymadığı müddetçe biz durmayacağız, başımızı rahat bir şekilde yastığa koymayacağız. Ümraniye'de 32 bin 300 kardeşimizin mülkiyet sorunlarını çözdük ve tapularını teslim ettik. Osmangazi Korusu Millet Bahçemizden katlı otopark ve meydanımıza, atık getirme merkezinden kentsel dönüşüm projelerimize kadar Ümraniye'mizde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

“Ümraniye’de dönüşüm zamanı”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “Biz; inşa etmeye, imar etmeye ve ihya etmeye talibiz. Bugünkü törenimiz rüştümüzün ispatıdır. 715 hektarlık 6 mahalleyi kapsayan alana sahip, orman vasfında olan ve tapu alma imkânı bulunmayan 2B bölgelerinde vatandaşlarımız tapularına kavuştu. Ardından yaptığımız imar planlama çalışmaları tüm engellemelere ve davalara rağmen 2021 yılında büyük oranda tamamlandı. Artık dönüşüm zamanı. Hekimbaşı Mahallemizde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi tam 40 bin 270 metrekare alanı kapsıyor. 288 malik ile 85 gün gibi kısa bir sürede 3'te 2 çoğunluk sağlanarak 111 adet riskli yapının yıkımı gerçekleştirildi. Buradaki projemiz 591 adet konut ve 28 adet ticari ünite olmak üzere toplam 619 bağımsız bölümden meydana geliyor” şeklinde konuştu.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.