Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Babacan’dan iddialı açıklama: ‘Kesinlikle kazanacağız!’

  • İstanbul Gündemi
  • 31.01.2023 - 13:32

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Sağlam temel üzerinde ortak aday ve yönetim modelini oluşturacağız”

“Kesinlikle kazanacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Adım adım ilerliyoruz. Temelden başladık. Temele sapasağlam bir anayasa metni koyduk. Şimdi de ortak politikalar metni koyduk. Sağlam temel üzerinde ortak aday ve ortak yönetim modelini oluşturacağız. Ortada temel yokken getirdin bir tane ismi, ‘Adayım bu’ dedin. Böyle olur mu? Mümkün değil. Bu öbür tarafın yönetim tarzı: ‘Biz Erdoğan’ı seçelim, yetkiyi verelim, aklına geleni yapsın’. Böyle bir şey yok.”

“Kapı gibi 2300 maddelik hükümet programımız var”

“Sayın Erdoğan’a ve Sayın Bahçeli’ye soruyorum: Bizim kapı gibi 2300 maddelik seçim beyannamemiz var. Hükümet programımız var. Sizinki nerede? Kaç yıldır iktidarsınız, böyle bir hazırlığınız var mı? Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili vizyonunuz ne? Yok. İnanın yapamazlar. Biz iş odaklıyız, onlar kişi odaklı.”

“Ülkemizin kaybedecek tek bir dakikası bile yok”

“Ortak Politikalar Mutabakat Metnimizi seçimden önce hazırladık. Çünkü ülkemizin kaybedecek tek bir dakikası bile yok. Seçimden sonra kurulacak hükûmetin derhal çalışması lazım. Masadaki partilerin ülkenin yarınlarıyla ilgili bu kadar kapsamlı bir dokümanda buluşması ülkemizin yarınları açısından çok cesaretlendirici ve umutlandırıcı bir gelişme.”

“Seçimden sonra ‘İyi ki hazırlanmışız, Türkiye uçtu’ diyeceğiz”

“Daha hükûmet kurulmadan, bütün bakanların masasına ev ödevi koymuş olduk. Milli Eğitim Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Maliye Bakanı, Hazine Bakanı, artık neyse, açacak ve ‘Ben şunu şunu yapacağım’ diye başlayacak. Bunun önemini seçimden sonra, hükümet kurulduktan sonra anlayacağız. ‘İyi ki bunu yapmışız, iyi ki bunu hazırlamışız. Türkiye kanatlanıp uçtu’ diyeceğiz.”

“Otobüsün bir tane şoförü olacak”

“Diyorlar ki ‘Vay, altı kişi bir arabayı kullanır mı?’. Kullanamaz tabii. Biz, ‘Altı kişi kullansın’ mı diyoruz? Tabii ki bir tane cumhurbaşkanı olacak. Otobüsün bir tane şoförü olacak. O şoför otobüsü nasıl kullanacak? Ondan emin olmak istiyoruz. Güvenerek o direksiyonu emanet etmek istiyoruz. ‘Şoför arada istişare etsin’ diyoruz. Molalar versin, o molalarda istişare etsin istiyoruz.”

Geçiş sürecinin yol haritası: “Çalışmanın yüzde 95’i hazır”

“Geçiş süreciyle ilgili 32 başlık var. Alınması gereken kararlar var. Yüzde 95’ini bitirdik. Yüzde 5’lik kısmında da adayın ismine bağlı olacak şekilde belki partilerin kararlarını nihai hale getirebilecekleri unsurlar var. Dolayısıyla yüzde 5, adayın ismi üzerinde mutabakat sağlanırken, aday belli olunca karar vermemiz daha kolaylaşacak. Adaya bağlı olarak o kararı vereceğiz.”

“Enflasyon, Türkiye’de Sayın Erdoğan’ın kendi eliyle ürettiği bir sorundur”

“Enflasyon gibi büyük bir sorunu çözmeden Türkiye’de ekonomik istikrarı oturtamayız. Enflasyondan en çok etkilenen kimler? Sabit gelirliler, asgari ücretliler, emekliler… Hükûmet enflasyon yoluyla onların kesesinden kepçeyle alıyor, kaşıkla verdiğini de ‘müjde’ diye açıklıyor. Arkadaş, dur bir dakika. Sen ne yaptığının farkında mısın? Enflasyon, Türkiye’de Sayın Erdoğan’ın kendi eliyle ürettiği bir sorundur. Gerçek enflasyonda dünya birincisiyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.