Dolar 34,1099
%0.28
Euro 38,1296
%0.19
Altın 2.861,200
%1.13
Bist-100 9.968,00
%-0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ahmet Poyraz’dan ‘3 dönem kuralı’ açıklaması! Ümraniye Belediye başkan adaylığı için...

Ahmet Poyraz’dan ‘3 dönem kuralı’ açıklaması! Ümraniye Belediye başkan adaylığı için...

Yerel seçimlere yaklaşırken AK Parti’de ‘3 dönem’ kuralına takılan belediye başkanlarının geleceği belirsizliğini koruyor. Kuralı yakından ilgilendiren isimlerden olan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, isminin geçtiği Ümraniye Belediye başkan adaylığı için de konuştu.

  • İstanbul Gündemi
  • 10.01.2024 - 17:32

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’nin 26 şehirdeki belediye başkan adayları açıklanmıştı. Geriye kalan il, ilçe ve belde belediyelerin adayları bir bir tespit edilirken, 3 dönem kuralına takılan başkanların geleceği ise merak konusu oldu.

“BUNLAR YAKIŞTIRMADAN İBARET”

3 dönem kuralına takılan belediye başkanlarından biri de Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz. İstanbul Gündemi’nin İmtiyaz Sahibi Gazeteci Göksenin Aktaş’ın sorduğu, 3 dönem kuralından dolayı farklı ilçelerde adaylık için ismi geçmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Başkan Ahmet Poyraz, “Seçim dönemlerinde herkesi bir yere yakıştırmalar yapılabiliyor. Bizim için de zaman zaman bu tarz yakıştırmalar oluyor. Fakat Ümraniye’nin çehresini değiştiren, güzel ve önemli hizmetler yapan, ağabeyim kadar sevdiğim İsmet Yıldırım Başkanım var. Onun olduğu yerde ben de varım zaten. Sonuçta benim hiçbir zaman öyle bir talebim olmadı. Dediğim gibi bunlar yakıştırmadan ibaret” ifadelerini kullandı.

3 DÖNEM KURALI AÇIKLAMASI

3 dönem kuralına ilişkin de konuşan Poyraz, şunları söyledi: “3. dönem ayetle inmiş bir kural değil. AK Parti tüzüğünde yazan bir kural. Parti bunu kendi içerisinde değerlendirir. Anadolu Yakası’nda; Tuzla, Sultanbeyli ve bizim için geçerli bu 3 dönem kuralı. Mevcut adayla sıkıntı varsa değiştirilir, herhangi bir sorun yoksa o isimle devam edilir. Bir şekilde bu kural esnetilir veya başka ilçelerde aday gösterilir. Cumhurbaşkanımız gerekli değerlendirmeleri yapar ve kararını verir. Kendimle alakalı şunu çok net ifade edebilirim. Bizimle alakalı neyin hayırlı olacağını sadece Rabbim bilir. Dolayısıyla Allah hakkımızda hayırlısını versin.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.