Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ABD ve Suudi Arabistan arasındaki kriz büyümeye devam ediyor!

  • İstanbul Gündemi
  • 15.10.2022 - 10:15

ABD‘li Demokrat Senatör Chris Coons, OPEC+‘ın petrol üretimini azaltma kararının ardından ABD Başkanı Joe Biden ve Kongre‘nin bu ülkeye yönelik silah satışlarını askıya alma yönünde adım atabileceğini söyledi.

ASKIYA ALINABİLİR!

Senato Dış İlişkiler Komitesi Üyesi de olan Coons, ‘Hem Biden yönetiminin hem de Senatonun bu konu hakkında adım attığını göreceksiniz. Bu konudaki en olası adım ise Suudi Arabistan’a silah satışlarını askıya almaktır.’ ifadesini kullandı. OPEC+ grubunun söz konusu kararının ardından ülkede birçok Kongre üyesi, Suudi Arabistan’a silah satışlarının askıya alınması konusunda çağrılarda bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 5 Ekim’de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. Bu karar üzerine Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, 11 Ekim’de ABD Başkanı Biden’ın, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden gözden geçirdiğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.