Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

28 Mayıs’ta katılım düşecek mi? Prof. Arslan yanıtladı!

  • İstanbul Gündemi
  • 22.05.2023 - 10:56

14 Mayıs sonrası yurt içi ve yurt dışındaki tepkileri analiz eden ve genel seçimlerin sonuçları ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Havva Kök Arslan, 2. turda siyasi sürecin sorunsuz işleyeceğini, bu aşamada siyasi tansiyonun daha azalacağını ve katılımın da bir miktar düşebileceğine ilişkin öngörülerini paylaştı.

“SEÇİMLER TÜRKİYE’DE BÜYÜK BİR KARMAŞA VE KAOS HALİNDE GERÇEKLEŞMEMİŞTİR”

Batılıların Türkiye’ye karşı çoğunlukla oryantalist önyargıları olduğunun altını çizen Arslan, “Büyük Türk milleti kendisine yakışan vakur ve sakin bir şekilde 14 Mayıs genel seçimlerini barış içinde yapmış ve de milli irade sorunsuz ve şaibesiz şekilde tecelli etmiştir. Gerek yurtta gerekse yurtdışında oluşturulmuş kamuoyunun aksine seçimler Türkiye’de büyük bir karmaşa ve kaos halinde gerçekleşmemiştir. Özellikle batılıların Türkiye’ye karşı çoğunlukla oryantalist önyargıları karşılık bulmamıştır. Yıllarca sömürüp 1960’larda sözüm ona özgürlük verdikleri Afrika ülkelerinde görmeye alışık oldukları seçimler sonucunda kabilelerin birbirine saldırıp kanlı olaylar çıkması şeklindeki şiddet sahnelerinin Türkiye’deki genel seçimler sonrasında da görülebileceğini hatırlatsalar da bu durum gerçekleşmemiştir” dedi.

“TBMM 15 TEMMUZDA DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTIR”

Seçim sonuçları ile ilgili yorum ve başlıklardan örnek veren Arslan, “Daha bir hafta önce Sayın Cumhurbaşkanımız için ‘Erdoğan sessizce makamını terk etmeyecek’ gibi kabul edilemez başlıklar atabilmişlerdir. Buradaki paradoks ise bu başlığı ülkemizdeki tek kanlı ve olaylı seçimin 1919 genel seçimlerinde demokratik yollarla seçilmiş Türk Meclis-i Mebusanı’nı basıp dağıtan İngiliz İşgal Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğini başlığına taşıyan İngiliz dergisinin olmasıdır. TBMM 15 Temmuzda da saldırıya uğramıştır ama bu saldırının bir genel seçimin sonucunda olmadığını hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu.

“KATILIMIN BİR MİKTAR DÜŞEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Prof. Dr. Havva Kök Arslan sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyet’in yüzüncü yılında dünyaya demokrasi dersi veren ülkemizin kurucusu Atatürk’ü anmadan 14 Mayıs’ı değerlendiremeyiz. Cumhuriyeti en üst düzeyde temsil ederek 13’üncü Cumhurbaşkanımızı ve Meclisi dünyaya örnek olacak bir olgunlukla seçeceğimize inanıyorum.  İkinci turda da siyasi sürecin aynı şekilde sorunsuz işleyeceğini ancak bu aşamada siyasi tansiyonun daha azalacağını ve katılımın da bir miktar düşebileceğini düşünüyorum.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.