Dolar 34,1508
%0.12
Euro 38,2519
%0.22
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

2 hafta aranın ardından kabine yeniden toplanıyor! Konular belirlendi

  • İstanbul Gündemi
  • 19.03.2023 - 14:41

2 Haftadır yapılmayan kabine toplantısının, yarın yapılacağı bildirildi. Kabine toplantısına başkan olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan katılacak. Toplantıda konuşulacak konular ise, genel olarak gündem içerikli olacak.

AFETLER İLE İLGİLİ SON DURUM KONUŞULACAK

2 hafta sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan olarak katılacağı kabine toplantısı Beştepe'de gerçekleştirilecek. Kabine toplantısının gündeminde ise; Kahramanmaraş merkez üssünde gerçekleşerek 11 ili yıkıma uğratan deprem ve diğer doğal afetler bulunuyor. Toplantıda, afetlerin açtığı yaralar ve yapılacak olan çalışmalar konuşulacak. Aynı zamanda, depremzedeler için yapılacak yardımlar da kabine toplantısında değerlendirmeye alınacak konular arasında yer alır. Geçiş süreci için oluşturulan konteyner kentler ve çalışmalar ve inşa sürecinde olan kentlerin yapı durumları da değerlendirmeye alınacak. Ayrıca, Şanlıurfa ve Adıyaman'ı etkisi altına alan sel felaketi ile ilgili de kabine toplantısında konuşulacak. İlgili Bakanlardan, konuya ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili son durum güncellemeleri bekleniyor.

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ YAPILACAK

Kabine'de yapılacak toplantının gündemlerinden bir tanesi de 14 Mayıs seçimleri oldu. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler ile ilgili Milletvekili adaylarının listesi, bakanların aday olup olmayacağı, seçim sürecinde yapılacak olan çalışmalar da konuşulacak. Bununla beraber, terörle mücadele konuları ve dış politikalar da Kabine'nin gündemlerinden bir tanesi olacak.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.