Dolar 34,1451
%0.11
Euro 38,2391
%0.19
Altın 2.916,960
%0.08
Bist-100 10.037,00
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

14 Mayıs seçimlerinin propagandası için yasak ve kurallar açıklandı!

  • İstanbul Gündemi
  • 16.03.2023 - 09:40

Türkiye'nin 14Mayıs itibariyle seçim sürecine gireceğinin belli olmasının ardından propagandalar da yavaş yavaş başladı. Bunun üzerine, 14 Mayıs seçimleri ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Şimdilerde, propagandaların, yasak ve kuralları yetkili birimler tarafından açıklandı.

YSK AÇIKLADI!

Türkiye seçim sürecine girerken, propagandalar ile ilgili beklenen açıklama geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu konu hakkında belirlenen yasaları, resmi gazeteler üzerinden tüm vatandaşlarla paylaştı. Bildirilen metne göre, seçim zamanlarında; genel yolların bulunduğu yerler üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen tesis ve binalar ile ilçe ve kurullarınca gösteriliyorken; meydanlarda propagandaların yapılmaya devam ediyor olması ve propaganda mesajlarının yollanması yasaklanacak.

ÜNİVERSİTEDE VE MABETLERDE PROPAGANDA YAPILMAYACAK!

YSK tarafından yapılan açıklamaya göre, belirlenen alanlar dışında herhangi bir bölgede ya da kurumda propaganda yapılması yasaktır. Özellikle de Üniversitelere bağlı olarak kullanılmaya devam eden yurtların ya da idari bölümlerin içerisinde de herhangi bir propaganda sürecinin başlatılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

VATANDAŞLARIN TELEFONUNA MESAJ ATILMAYACAK!

Propaganda süreci içerisinde, vatandaşların e-posta adreslerine ya da telefon numaralarına seçim mesajlarının atılması da yasak olacak. Aynı zamanda, görüntülü ya da sesli mesajlar da yasak olacak. Siyasi partilerin ise, kendi parti arkadaşlarını; sesli ya da görüntülü olarak araması ve irtibat içerisinde bulunması serbest olacak.

GÜNEŞİN BATIMASINA YAKIN İKİNCİ SAATİN SONUNA KADAR HOPARLÖR İLE PROPANGA YAPMAK SERBEST OLACAK!

Halkın huzurunun ve refah seviyesinin bozulmamasının adına getirilen kurallardan bir tanesi de propaganda saatleri oldu. Güneşin batmasına yakın ikinci saatin sonuna kadar propanga yapılması serbest olacak. Ancak bu saatler dışında herhangi bir propaganda sürecinin gerçekleşmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek.

VEKİLLERE VE BAKANLARA MAKAM ARACI YASAK OLACAK!

Propaganda süreci içerisinde, halkla buluşmak amacıyla sokağa çıkan Bakanların ve Milletvekillerinin makam araçları ile birlikte propaganda yaparak vatandaşa seslenmesi de yasak olacak. Aynı durum, Cumhurbaşkanı'nın da seçim için yaptığı çalışmalar ve duyurularda geçerliliğini koruyacak.

 

Naz Aydemir - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.